Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi

Specialiștii de la Deloitte România, Reff & Asociații, Radu Opriș, Biriș Goran și R&R Partners vin la Conferința avocatnet.ro să clarifice probleme des întâlnite în cadrul departamentelor de HR & salarizare ale oricărei companii. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... RESTITUIRE TAXA DE POLUARE 2012
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

RESTITUIRE TAXA DE POLUARE 2012

Buna ziua,
A fost publicata Legea 185/2012 de aprobare a OG 1/2012.Cum se intepreteaza de fapt art. urmator?
(1) Contribuabilii care au achitat taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule ca urmare a primei transcrieri a dreptului de proprietate, în conformitate cu prevederile
art. 4 alin. (2) din Legea nr. 9/2012, în perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a acestei legi şi data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, pot solicita restituirea acesteia.
(2) Sumele prevăzute la alin. (1) se restituie la cererea contribuabilului, adresată organului fiscal competent, în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, care se aplică în mod corespunzător, cu excepţia prevederilor art. 124 din respectiva ordonanţă.?

Daca s-a achitat o taxa de poluare in luna iulie?se restituie la cerere?
Cel mai recent răspuns: cristinaruxanda , utilizator 18:33, 5 Noiembrie 2012
Dispozitiile art. 4 alin.2 din Legea 9/2012 au fost suspendate prin Ordonanta de Urgenta nr.1/2012 de la 30.01.2012 pana la 01.01.2013.
Prin urmare o taxa de poluare platita in luna iulie se poate restitui la cererea contribuabilului.
Curios!Pentru ca cei de la finante nu-ti dau nici un leut fara un proces!
D-l avocat Iulian a uitat sa precizeze ca banii paltiti de dvs in luna iulie anul curent se pot restitui doar in baza unui proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa cererii de restituire taxa de poluare louisa louisa Buna ziua, As dori sa stiu Cererea de solicitare a restituirii taxei de poluare cui se trimite la Judecatorie sau la TRibunal deoarece am achitat-o in orasul ... (vezi toată discuția)
Noua taxa auto doinamonica doinamonica Buna ziua. Doresc sa intreb urmatorul lucru: daca am platit taxa poluare in septembrie 2010 pentru un Logan nou, din fabrică, 2087 ron taxa de poluare, mai ... (vezi toată discuția)
Taxa lucarica lucarica Am platit taxa speciala pe data de 30.07. 2007. imi mai pot recupera banii? (vezi toată discuția)