avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... adresa cererii de restituire taxa de poluare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

adresa cererii de restituire taxa de poluare

Buna ziua,
As dori sa stiu Cererea de solicitare a restituirii taxei de poluare cui se trimite la Judecatorie sau la TRibunal deoarece am achitat-o in orasul unde locuiesc dar resedinta de judet si Tribunalul se afla in alta localitate?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters166859 , utilizator 19:57, 16 Octombrie 2012
Competent este tribunalul, respectiv instanta de contencios administrativ si fiscal, care este instanta de tribunal.
Va multumesc.
~ Conținut șters la cerere ~
Deocamdata nu am gasit nimic nou in Monitorul Oficial. Pana la publicarea efectiva a actului, prevederea nu exista. Puteti depune linistita cererea. Daca intr-adevar se va publica ceva nou, puteti oricand formula cerere de renuntare la judecata.
Opinia mea este ca OUG 1/2012 de modificare a Legii 9/2012 nu spune ca da inapoi toate taxele pe emisii poluante incasate.

ART. 1
Începând cu data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã aplicarea dispoziţiilor art. 2 lit. i), ale art. 4 alin. (2) şi a celor privind prima transcriere a dreptului de proprietate ale art. 5 alin. (1) din Legea nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 17 din 10 ianuarie 2012, se suspendã pânã la 1 ianuarie 2013.
ART. 2
(1) Contribuabilii care au achitat taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule ca urmare a primei transcrieri a dreptului de proprietate, în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (2) din Legea nr. 9/2012, în perioada cuprinsã între data intrãrii în vigoare a acestei legi şi data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã, pot solicita restituirea acesteia.
(2) Sumele prevãzute la alin. (1) se restituie la cererea contribuabilului, adresatã organului fiscal competent, în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedurã fiscalã, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, care se aplicã în mod corespunzãtor, cu excepţia prevederilor art. 124 din respectiva ordonanţã.
(3) Sumele se restituie în termenul de prescripţie prevãzut de art. 135 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa prima inmatriculare mugurelantonesei mugurelantonesei Este adevarat ca in urmatoarele zile va fi publicat in monitorul oficial scoaterea taxei auto de prima inmatriculare ??/ (vezi toată discuția)
Recuperare taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule - cf. legii 9 / 2012 Kent8d Kent8d Buna seara. M-ar interesa daca taxa auto se mai poate recupera in cazul in care am inmatriculat masina conform noii legi, adica Legea numarul 9/2012. Mai ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa de poluare 2012 andr33apn andr33apn Buna ziua, A fost publicata Legea 185/2012 de aprobare a OG 1/2012.Cum se intepreteaza de fapt art. urmator? (1) Contribuabilii care au achitat taxa pentru ... (vezi toată discuția)