avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cheltuieli de judecata

Buna ziua! As dori sa ma informez ce avem de facut, ca asociatie de proprietari, in cazul in care am avut un proces intentat fostului administrator, proces pe care l-am pierdut urmand sa platim paratului suma de 500 roni cheltuieli de judecata. Paratul s-a prezentat la noi cu decizie definitiva si irevocabila cerandu-ne cheltuielile de judecata la care are dreptul numai ca noi am angajat aparator care pretinde ca a depus recursul in perioada legala de 15 zile. Am verificat la judecatorie si la tribunal iar recursul nostru apare inregistrat in data de 02.10.2012 cu termen in luna mai 2013 desi data limita a depunerii recursului in situatia noastra era 19.08.2012. In acest caz, platim acele cheltuieli de judecata si cu recursul nostru cum ramane daca este deja inregistrat desi cu intarziere de 2 luni? Va multumim anticipat
Cel mai recent răspuns: flori2009 , utilizator 14:27, 8 Noiembrie 2012
Nu aveati ce sa verificati la Judecatorie, pentru ca acel conflict de munca s-a judecat la Tribunalul muncii din judetul dvs.
Conform Art. 274 Codul muncii, hotararile pronuntate in fond sunt definitive si executorii de drept.
Chiar daca ati declarat recurs, veti fi obligati la respectarea sentintei instantei de fond.

Hotararea instantei este definitiva si executorie,astfel incat administratorul de imobil are dreptul legal sa execute silit asociatia de proprietari cu scopul recuperarii sumei dispuse de instanta
Administratorul de imobil are dreptul sa solicite executarea silita si nu executa silit ...
Deci, se poate face recurs?
Dupa cum ati citit mai sus recursul a fost introdus si s-a stabilit deja primul termen. Asa ca nu are sens sa ne mai intrebam daca se poate face recurs.
@procmarci,
Poate nu este un conflict de munca. Poate administratorul a fost dat in judecata pentru recuperarea unor debite...si-acestea sunt de competenta Judecatoriei, iar recursul la Tribunal.

Alte discuții în legătură

Legalizare hotarare judecatoreasca zidaru zidaru Am primit hotararea judecatoreasca prin care fostul angajator e obligat sa imi plateasa drepturile salariale cuvenite in valoare de 13000 lei.Nu este semnata ... (vezi toată discuția)
Proces fond conflict de munca niculinapopa niculinapopa Am avut un conflict de munca cu societatea unde am lucrat.s-a judecat la fond si asteptam pronuntarea ,la adresa conventionala ,adica la cabinetul avocatului ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecatã Cristian Marian Cristian Marian Dacă am pierdut un proces și în prima instanță și în a doua, înseamnă că trebuie să plătesc cheltuielile de judecată pentru amândouă ... (vezi toată discuția)