avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... infractiuni savarsite
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

infractiuni savarsite

buna ziua, am si eu o speta si nu sunt sigur de incadrarea juridica a faptelor. ea suna cam asa:

intr-un bar, doi tineri aflati sub influenta bauturilor alcoolice se cearta, unul dintre ei avand in mana un cutit. politia, fiind sesizata de administratorul barului, a sosit in bar observant tanarul gesticuland, iar cand acestia au fost vazuti de catre persoana ce avea cutit, el l-a ascus in haina.
a fost gasit asupra sa cu ocazia controlului corporal. fiind intrebat de ce are supra sa un cutita tanarul a zis ca il poarta tot timpul folosindu-l in timpul servitului mesei la locurile de munca ocazionale si la aparare in situatia in care e atacat de alte persoane.

administratorul barului a declarat ulterior ca tanarul a consumat bauturi alcoolice si a intrat in discutii contradictorii cu mai multi clienti, afirmand ca nu ii e frica de acestia si ca ii poate bate. o parte din clienti, observand comportamentul faptuitorului, nu au raspuns provocarilor si au parasit barul pentru a evita un conflict. nu la fel s-a intamplat si cu doi cetateni, care au intrat intr-o discutie contradictorie cu faptuitorul, cerandu-i acestuia sa inceteze cu injuriile. tanarul s-a urcat pe un scaun si a scos cutitul cu lama rabatabila pentru a-i intimida afirmand ca nu ii e frica de nimeni, moment in care cei 2 cetateni au parasit barul.

problema sta in felul urmator:
1. pe langa fapta prev si ped de art. 2 alin. 1 pct. 1 teza 1, este si ultraj contra bunelor moravuri, fapta prev si ped de art 321 Cpen? daca da, de ce?!
2. exista persoana vatamata?! daca da, cine si de ce?!

va multumesc pentru timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: catalintarcea , utilizator 20:13, 3 Noiembrie 2012
Este posibil ca fapta sa se incadreze ca fiind contraventie.
Poate fi si infractiune asa cum ati aratat insa de fel se incadreaza pe contraventie.
O amenda contraventionala ar fi buna si pentru bugetul de stat.
pe mine ma intereseaza strict din punct de vedere penal, nu contraventional. speta e una fictiva, si imi trebuie sa ii fac incadrarea, de accea am nevoie daca e concurs sau ramane cea doar prev. de legea 61.

va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal acident de circulatie ovvy18 ovvy18 Salutare...am cazut si eu un moto-scuter mai exact am fost implicat intr-un un accident de circulatie cu autovictima si mi-a venit acasa de la politie o ... (vezi toată discuția)
Amenintarea cu bataie1 sweet_dreams sweet_dreams Multumesc turor celor care au raspuns mesajului meu.Pot demonstra oricand ca de la acel id,ea vb cu mine,plus ca o cunosc si real si tot timpul are la avatar ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal de contraventie ita_dej ita_dej Buna ziua, Am fost amendat de Politia Comunitara pentru tulburarea linistii publice mai exact pentru spargerea unei sticle de bere si doresc sa fac ... (vezi toată discuția)