avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mosteniri

daca nu sa dezbatut mostenirea in primele 6 luni de zile se mai poate face dezbaterea mostenirii de la decesul tatalui meu de acum 7 ani,ca mostenitor pot fi evacuat de mama mea din apartamentul la care legal sunt mostenitor
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 22:18, 4 Noiembrie 2012
Succesiunea se poate dezbate in instanta, iar cel care doreste imobilul plateste sulta celorlalti mostenitori.
Daca partile sunt de acord pot dezbate si la notar mostenirea.Poti face declaratie de acceptare tacita a mosteniriila notar si dupa implinirea termenului.Asa dovedesti ca aiacceptat-o. Dar poti foarte bine si in instanta ,taxele sunt cam la fel poate chiar putin mai mari ca la notar dar timpul de asteptare este maimare.Si actiune in instanta introdusa de dv poate fi o acceptare a mostenirii.

Succes!
Daca nu s-a dezbatut succesiunea, atunci inca nu puteti fi evacuata!

Dupa dezbaterea succesiunii si dupa plata sultei stabilite in sarcina mamei dvs. (daca ea doreste atribuirea imobilului) , atunci va avea dreptul sa va evacueze din imobil.
Buna seara. Intrucat exista neintelegeri intre dvs si mama dvs. singura solutie pt dezbatrea succesiunii ramane instanta de judecata. Va trebui sa faceti dovada acceptatii tacite a succesiunii.
Termenul de 6 luni este termen de optiune succesorala, termen care conform noilor reglementari este de 1 an , incepand cu octombrie 2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa decesul unuia din parinti georgetag georgetag va rog frumos sa ma ajutati urgent intr-o problema de susccesiune a decedat tatal sotului meu acum 2 luni si vrea sa stie daca nu se face succesiunea in ... (vezi toată discuția)
Succesiunea .... monica g.f. monica g.f. Buna seara , Dupa moartea tatalui meu ,mama mea s-a recasatorit ,iar cel de al doilea sot al mamei avea 2 copii din prima lui casatorie .Mama s-a mutat la el ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesorala? deliabrett32 deliabrett32 Buna seara. Soacra mea locuieste in casa ramasa mostenire de la mama sa, decedata acum mai bine de 25 de ani. Sunt 4 mostenitori (fii/fiice) ramasi in urma ei, ... (vezi toată discuția)