avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... IRREVOCABLE CONFIRMED PURCHASE ORDER & ESCROW
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

IRREVOCABLE CONFIRMED PURCHASE ORDER & ESCROW


Buna seara,

Spuneti-mi, va rog, ICPO (irrevocable confirmed purchase order) se cere pentru a verifica "soft probe" disponibilitatea fondurilor necesare pentru o achizitie.
1. Am inteles bine ?

Sunt o persoana care intentioneaza sa achizitioneze in numele unor clienti, prin ESCROW.
2. Are rost ICPO-ul in acest caz ?
3. Este vreo legatura intre cei doi termeni ?

Multumesc

ICPO (ordin de cumparare cu plata irevocabila) este un document similar cu Scrisoarea de Intentie. Vi se solicita acest document pentru ca in urma intentiei de a face tranzactia cu o companie straina, trebuiesc verificate urmatoarele: termenii de cumparare, datele bancare cat si documentele financiare ale companiei.
Documentul respectiv, confirma angajamentul clientului de a achizitiona servicii sau echipamente de la furnizor. Fiind irevocabila nu aveti posibilitatea de a anula/revoca comanda.
Probabil ca se solicita si ICPO deoarece in contractul comercial nu sunt stipulate conditiile specifice in care vanzatorul sau cumparatorul poate ridica banii din depozitul ESCROW sau conditiile nu il protejeaza suficient pe furnizor si atunci vor sa se asigure ca plata va fi irevocabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract international Steflea Petru Steflea Petru ce inseamna urmatorii termeni in ctr.international; irevocable corporate purchase order auto-revolvingdocumentary letter of ... (vezi toată discuția)
Icpo - isi are rost cand e vorba de escrow ? Igor1987 Igor1987 Buna seara, Spuneti-mi, va rog, din cate stiu eu ICPO-ul se cere pentru a verifica \\"soft probe\\" disponibilitatea fondurilor necesare pentru o achizitie. ... (vezi toată discuția)
Facturi incomplete de la furnizori extracomunitari. cum le putem înregistra având în vedere că nu respectă legile din românia? Francu Mihaela Tatiana Francu Mihaela Tatiana Buna ziua, Colaboram sau achizitionam diverse pe domeniul nostru de activitate (IT) de la diversi furnizori din afara tarii. Facturile sunt trimise fara ... (vezi toată discuția)