avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prima de craciun in cic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prima de craciun in cic

Buna ziua!! Incepand cu 1 octombrie beneficiez de concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului pana la varsta de 1 an si evident am contractul de munca suspendat.. Se apropie Craciunul si probabil ca primii bani pentru cic o sa ii primesc in ianuarie.. As vrea sa stiu daca am vreo sansa sa primesc prima de Craciun de :)la angajator.. Ma gandesc ca aceasta prima se acorda pentru activitatea din intregul an si asta ma face oarecum sa sper la aceasta prima... Oare sper degeaba?????:) Fiind cu cim-ul suspendat ma gandesc ca angajatorul nu poate sa justifice aceasta eventuala prrima...
Ultima modificare: Duminică, 4 Noiembrie 2012
medeeam78, utilizator
Cel mai recent răspuns: medeeam78 , utilizator 11:35, 4 Noiembrie 2012
Da, aveti dreptul la asa ceva chiar daca intrati in CCC ... in acest sens, exista dispozitiile art.49 alin.3 C.mun. care dispun:
(3) Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.

Prin urmare, daca in ccm aplicabil angajatorului si/sau in reg.intern al acestuia este prevazuta acordarea unei prime de Craciun , atunci si dvs puteti beneficia de asa ceva.
Multumesc pentru raspuns.. Eu ma gandeam ca avand cim-ul suspendat angajatorul nu are cum sa justifice acei bani...
Are cum sa justifice, atata timp cat exista cadrul legal al acordarii acesteia ... prima de Craciun nu va afecteaza plata indemnizatiei pentru CCC.
Multumesc pentru informatii.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim mai este in vigoare daca am intrat in ccc? pielucian pielucian salut. am o intrebare: cim mai este in vigoare daca am intrat in ccc? pentru ca intr-un articol din ccm pe companie prima de craciun se plateste odata cu ... (vezi toată discuția)
Ajutor nastere copil claudiah28 claudiah28 Buna ziua Cel de-al doilea copil al meu se va naste in timpul Cic-ului ptr primul copil. Intrebarea mea e daca angajatorul ar trebui sa-mi acorde ajutorul ... (vezi toată discuția)
Prima de craciun in concediul maternal alexand1986 alexand1986 Am si eu o intrebare am intrat in risc maternal din 15 noiembrie si vreau sa stiu am dreptul si eu la prema de craciun de la firma (vezi toată discuția)