avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cim mai este in vigoare daca am intrat in ccc?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cim mai este in vigoare daca am intrat in ccc?

salut. am o intrebare: cim mai este in vigoare daca am intrat in ccc? pentru ca intr-un articol din ccm pe companie prima de craciun se plateste odata cu drepturile salariale pe luna noiembrie a anului in curs ''daca cim este in vigoare in luna decembrie a anului in care se face plata ''. Mentionez ca am intrat in ccc in luna octombrie.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 08:05, 21 Octombrie 2013
Da. Concediul de ingrijire copil doar suspenda raportul de munca, nu il inceteaza. Deci cim este "in vigoare" si va da dreptul la primirea obligatiilor asumate de angajator prin ccm, daca nu exista o prevedere contrara expresa.
1. art.49 C.mun. prevede :
...
(3) Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.
...

2. OUG nr.111/2010 :
art.16
..
(3) Plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în situaţia în care beneficiarii acestei indemnizaţii primesc diverse sume în baza legii, contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creşterea copilului,
altele decât cele rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu. Prevederile se aplică şi în cazul consilierilor locali.

3. Asadar, daca in ccm aplicabil sau in reg.intern este prevazuta ca prima de Craciun se acorda si salariatilor ai caror c.i.m. sunt suspendate, atunci veti beneficia de aceasta prima.
multumesc pentru raspunsuri.iata cum este specificat in ccm :''1) Salariatii beneficiaza de un bonus ...cu ocazia sarbatorii de Craciun, indiferent de data angajarii.
2)Bonusul mentionat mai sus se va plati la data la care se platesc drepturile salariale pentru luna noiembrie a anului in curs , daca contractul individual de munca este in vigoare in luna decembrie a anului in care se face plata''.
Din asta inteleg ca firma va trebui sa-mi acorde acest bonus deoarece cim este IN VIGOARE chiar si atunci cand este suspendat. Cei de la RU mi-au spus ca acest bonus il voi pierde pentru ca am intrat in ccc pe 11 oct 2013. va rog sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez.
Multumesc anticipat.
Poate fi interpretabila acea clauza din ccm, intrucat se spune ca c.i.m. trebuie sa fie in vigoare indiferent de data angajarii.

A fi in vigoare , opinia mea, este ca trebuie sa nu fie incetat.
Suspendarea inseamna un c.i.m. in vigoare dar ale carui efecte sunt suspendate- prestarea munici si plata salariului.
Asa cum am spus cim suspendat nu inseamna cim incetat! Prevederea ccm mentionata de dvs se traduce dpdv juridic in faptul ca la data de 15 decembrie, cand primiti salariul pentru luna noiembrie, veti primi si bonusul pentru Craciun, cu conditia ca la data de 1 decembrie, sa aveti un cim in fiinta. Intrucat prevederea ccm este clara, cei de la RU se insala si creeaza problem angajatorului datorita interpretarii gresite data acestui text din ccm, ca sa nu spun din incompetenta. Cereti-va si aparati-va drepturile avute,indiferent de cele spuse de inspectorii RU.Succces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare de drept cim - concediu de maternitate sebi7 sebi7 Buna ziua As avea mare nevoie de opinia dvs juridica in situatia urmatoare: Firma la care lucrez acorda o prima de rezultat in fiecare an (in luna Mai), ... (vezi toată discuția)
Prima de craciun Alexandra Roman Alexandra Roman Buna ziua, Anul trecut am primit din partea firmei unde lucrez o prima de Craciun echivalenta unui salariu. Ni s-a spus ca nu este al 13-lea salariu ci un ... (vezi toată discuția)