avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... O firma care inchiriaza un spatiu intr-un bloc ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

O firma care inchiriaza un spatiu intr-un bloc rezidential este normal sa apara pe listele lunare de plata a cheltuielilor de intretinere?

Blocul incare locuiesc are inchiriat un spatiu de la parter unei societati comerciale cu mai multi angajati.

Pe listele de plata lunare ale cheltuielilor la intretinere, nu este trecuta si aceasta societate , astfel ca nu stim daca participa sau nu la plata utilitatilor.Mai precis, asociatia de locatari nu da nici un detaliu privind modalitatea de taxare a acestei firme. Toate facturile care vin se impart pe nr de persoane sau apartamente. Despre spatiul inchiriat la parter nu se face nici o referire.

Intrebare
Este corect ca firma care inchiriaza spatiul de la parter sa apara pe listele comune cu plata cheltuielilor la intretinere?
Cel mai recent răspuns: Aisha22 , utilizator 18:07, 14 Noiembrie 2012
husseincudop a scris:
Blocul incare locuiesc are inchiriat un spatiu de la parter unei societati comerciale cu mai multi angajati.

Asa ceva nu este posibil. Blocul este o cladire din betoane, sticla... Nu cred ca poate cineva discuta cu un bloc si sa negocieze cu zidurile un contract de inchiriere.
Poate reveniti si ne explicati cine a inchiriat, de la cine, cine este proprietar...?

Proprietarul spatiului respectiv poate ar contract individual la utilitati,plateste firma si acestea sunt mult mai mari decat cele pentru persoana fizica,nu este corect sa fie trecut si la intretinere sa plateasca de doua ori.
Poate avea contract individual la unele utilitati si servicii dar nu la toate. Nu poate avea contract indiviudual cu alt presedinte de asociatie, cu alt administrator, cu alta firma ce repara subsolul, terasa, instalatiile comune din subsol...
Asa ca orice spatiu situat intr-un bloc trebuie sa suporte anumite cheltuieli comune si/sau consumuri prin intermediul asociatiei de proprietari.
Ca se afeseaza pe lista de plata sau nu aceasta este alta discutie si de aceea am intebat mai sus cine a inchiriat, cine este proprietarul spatiului, cine sunt semnatarii contractului...
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2012
Adriantot, moderator
Am si eu o intrebare tot legat despre un spatiu comercial,este situat la parterul unui bloc.
Blocul intra in reabilitare si contuarul de gaze de la spatiul comercial trebuie mutat,eu nu inteleg de ce trebuie mutat?mai ales cheltuiala se va face pe cheltuiala proprietarului,trebuie sa cheme o firma specializata,nu este corect sa plateasca firma care se ocupa de reabilitare?
Daca platiti suplimentar si lucrarea de gaze aceleiasi firme care se ocupa cu reabilitarea , aceasta v-a chema o firma specializata in lucrari de gaze sa mute contorul. Bineanteles, firma care face reabilitarea v-a ramane cu un comision. Va convine ?.:O

Alte discuții în legătură

Contributii la asociatia de proprietari Amariei Alin dumitru Amariei Alin dumitru spatiu comercial din contructie la parterul unui bloc, cu intrare separata fata de locatari, cu bransament separat la apa si contract de apa-canalizare cu ... (vezi toată discuția)
Repartizarea costurilor energiei termice cyucy cyucy Buna ziua! Am de ceva vreme probleme cu asociatia de proprietari vizavi de repartizarea costurilor comune pentru incalzire. Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment bellefille bellefille Proprietarul unui spatiu comercial ,aflat la parterul unui imobil de locuinte ,care este inchiriat este obligat la plata fond rulment si daca da cum se ... (vezi toată discuția)