avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Vatamari corporale.Ajutor urgent pls.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Vatamari corporale.Ajutor urgent pls.

Buna ziua..Cazul meu este urmatorul....am deschis un dosar de dauna,care s-a trimis la bucuresti,acesta contine si o declaratie prin care afirm k nu doresc alte daune de la societatea de asigurari decat plata spitalului(deoarece am fost internata).Intrebarea este urmatoarea...pot sa mai modific acea declaratie,si sa mai cer si alti bani pentru despagubire firmei de asigurari?sau daca dau in judecata persoana care m-a vatamat cine plateste,tinand cont de declaratia facuta de mine care se afla in dosarul de dauna.Tin sa precizez k accidentul a avut loc acum 3 saptamani ,iar eu ma aflat in masina cu care s-a produs accidentul(ne-am rasturnat),iar dosarul a fost deschis acum o saptamana.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihai Lupu , Consultant asigurari 20:33, 16 Noiembrie 2012
V-ati cam grabit sa semnati fara sa va conmsultati sau sa va informati si singura, asa cum faceti acum. E bine sa reveniti asupra declaratiei facute si sa sp[uneti ca doriti daune materiale si morale ( acesta poate fi un impediment ca asiguratorul sa refuze plata pe cale amiabila si sa va trimita sa va judecati).
pai nu stiu cum sa mai ajung la declaratie,pentru ca aceasta a ajuns impreuna cu dosarul la bucuresti,iar inspectorul care se ocupa de dosar imi zice k nu se mai poate face nimic,chiar asa e sau ma amana ca sa treaca cele 30 de zile de la accident?
Azi am vorbit cu inspectorul care a dat drumul la dosar si mi-a spus sa duc certificat medico-legal si o noua declaratie ,prin care solicit si alte daune morale nu numai spitalizarea,a spus sa inventez eu o poveste in noua declaratie.Mi-a mai spus si sa platesc spitalizarea si sa ii duc lui chitanta ca imi deconteaza ei. Ce sa fac ?e vrajeala? Daca fac o noua declaratie se anuleaza prima? Mai exista vreo sansa sa mai recuperez ceva sau astea sunt doar vrajeli ca sa scape de mine si de insistentele mele? Daca mai pot face ceva va rog sa-mi dati si mie un motiv pe care sa-l invoc in a 2-a declaratie ,ca sa ii poata lua fata primei declaratii, pentru ca habar nu am ce sa fac. Va multumesc!!!!!
sper sa nu fie tarziu acest raspuns; ptr a va putea ajuta, mai intai ar trebui sa faceti mai multe precizari, cum ar fi:cat de grav ati fost vatamata in acest accident, daca ati suferit vreo interventie chirurgicala, cam cate zile de ingrijiri veti avea nevoie etc; nu trebuie sa platiti dvs nimic; de asemenea, trebuie sa stiti ca puteti face plangere in termen de 60 de zile, deci mai aveti timp; daca ati suferit vatamari grave, trebuie sa cereti ajutorul unui specialist, sa puteti intra in drepturile ce vi se cuvin;
toate cele bune
sdianaviolina a scris:

V-ati cam grabit sa semnati fara sa va conmsultati sau sa va informati si singura, asa cum faceti acum. E bine sa reveniti asupra declaratiei facute si sa sp[uneti ca doriti daune materiale si morale ( acesta poate fi un impediment ca asiguratorul sa refuze plata pe cale amiabila si sa va trimita sa va judecati).


Buna seara. In plus, fata de cele mentionate de dna avocat, as dori sa citez , in sprijinul documentarii dvs, prevederile urmatoarelor articole dn OG 14/2011:
"Art. 49 - La stabilirea despăgubirilor în cazul vătămării corporale sau al decesului unor persoane, se au în vedere următoarele:
1. în caz de vătămare corporală:
a) diferenţa dintre veniturile nete ale persoanei vătămate, probate cu
documente fiscale, şi indemnizaţia primită din fondurile persoanei juridice sau fizice la
care salariatul îşi desfăşoară activitatea şi/sau, după caz, din fondurile bugetului
asigurărilor sociale de stat, pe perioada spitalizării şi a concediului medical;
b) venitul mediu lunar net realizat din activităţi desfăşurate de persoana
vătămată, probat cu documente justificative, în cazul persoanelor care nu au calitatea
de salariat;
salariul de bază minim brut pe economie, în cazul persoanelor păgubite
aflate la data producerii accidentului în ultimul an de studii sau de calificare;
d) eventualele cheltuieli prilejuite de accident - cheltuieli cu transportul
persoanei accidentate, cu tratamentul, cu spitalizarea, pentru recuperare, pentru
proteze, pentru alimentaţie suplimentară, conform prescripţiilor medicale, probate cu
documente justificative, şi care nu sunt suportate din fondurile de asigurări sociale
prevăzute de reglementările în vigoare;
e) cheltuielile cu îngrijitori pe perioada incapacităţii de muncă, dacă prin
certificatul medical se recomandă acest lucru, însă nu mai mult decât salariul de bază
minim brut pe economie;
f) daunele morale: în conformitate cu legislaţia şi jurisprudenţa din Romania".
"Art. 74. - (1) În cazurile în care despăgubirile se stabilesc prin hotărâre
judecătorească, asigurătorul RCA va acorda despăgubiri în baza hotărârii judecătoreşti
rămase definitivă. "
Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2012
Mihai Lupu, Consultant asigurari

Alte discuții în legătură

Despagubiri asigurari niky81 niky81 hotararea curti de apel suna cam asa \"Admite recursurile declarate de inculpat , firma de asigurari, partile civile, obliga inculpatul la plata ... (vezi toată discuția)
Accident mortal alin marius popescu alin marius popescu TATAL SI MAMA MEA AU FOST IMPLICATI INTR UN ACCCIDENT AUTO PE DATA DE 17 01 2009.TATAL A DECEDAT LA O SAPTAMANA AFLANDU SE IN COMA LA BUCURESTI.MAMA A ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporata din culpa PamPac PamPac o sa incerc sa sintetizez pe scurt cele intamplate: tatal meu conducea un autoturism, a depasit o masina care era parcata jumatate pe trotuar (a trecut cu 40 ... (vezi toată discuția)