avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Ar putea o asociatie sa sprijine tinerii antreprenori?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Ar putea o asociatie sa sprijine tinerii antreprenori?

Ar putea o asociatie sa stranga bani din donatii de la diverse firme, iar ulterior sa sprijine tinerii antreprenori care au un plan de afaceri intocmit sa porneasca businessul prin acordarea unor sume?

Exemplul 1:
Cineva trimite un plan de afaceri - in urma unei analize, asociatia poate acorda un 'sprijin' in bani pentru demararea businessului?

Exemplul 2:
Se organizeaza un concurs cu juriu iar in urma unei analize a tuturor planurilor de afaceri sunt premiate 3 dintre ele, respectiv cele mai profitabile sau cele care au fost cel mai bine intocmite.
Asociatia poate premia primele 3 clasate planuri de afaceri cu anumite sume de bani?

Exemplul 3:
Poate asociatia sa sprijine un astfel de proiect si sa devina asociat?
Fiind asociat, poate sa participe la capitalul social la firmei noi cu bani pe care i-a strans din donatiile de la diverse firme?
Cel mai recent răspuns: george_margi , utilizator 12:26, 6 Noiembrie 2012
Au fost ong-uri de profil care au organizat cursuri de antreprenoriat, cursuri care se finalizau cu un plan de afaceri si cel mai bun plan de afaceri era finantat cu o suma nerambursabila.
Ultimul exemplu redat de dumneavoastra nu e indicat.
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2012
george-neagu, moderator
Este posibila o finantare a proiectelor cu o suma nerambursabila doar pe baza de concurs urmand sa fie premiate in functie de punctajul obtinut cele mai bune 3 proiecte?
E posibil dar sa stabiliti clar si sa faceti public regulamentul de participare pentru a avea acces cat mai multi doritori. Ca sa nu dea impresia ca faceti asta "cu directie".
Este vreo lege unde as putea sa citesc mai multe pentru a putea organiza cat mai bine un astfel de concurs?
Am gasit legea, se pare ca este vorba de Ordonanta 26/2000.
Exista chiar si niste modificari ale acesteia, ultima fiind din data de 29.07.2012.

Conform art. 47 - Asociaţiile, fundaţiile şi federaţiile pot înfiinţa societăţi comerciale. Dividendele obţinute de asociaţii, fundaţii şi federaţii din activităţile acestor societăţi comerciale, dacă nu se reinvestesc în aceleaşi societăţi comerciale, se folosesc în mod obligatoriu pentru realizarea scopului asociaţiei, fundaţiei sau federaţiei.

Imi puteti spune, va rog, de ce considerati ca ultimul exemplu dat de mine in prima intrebare adresata dvs. nu este indicat?

Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Asociatie - comercializare reviste religioase ptr autofinantare miraj miraj buna ziua o asociatie de tip religioasa comanda reviste la tiparit-o Tipografie oarecare- si apoi sa le distribuie prin vanzare(tarabe, chioscuri,etc). pot ... (vezi toată discuția)
Sustinator garleanu garleanu Cine poate fi sustinator al unei asociatii sportive non profit si ce documente trebuie intocmite pentru inscrierea ca sustinator. (vezi toată discuția)
Contabilitate ong phill thomas phill thomas Bună seara! Aş dori nişte informaţii în legătură cu statutul unui ONG. - în ce situaţie se poate spune că un ONG are activitate economică sau ... (vezi toată discuția)