avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare proprietate

Buna ziua! Am mostenit de la bunicii mei o proprietate, care nu a fost intabulata pe numele lor, iar mie mi-au facut doar un act de donatie. Ce trebuie sa fac ca sa pot intabula pe numele meu? Mentionez ca vechii proprietari sunt morti.
Cel mai recent răspuns: Dana-Ralucaa , utilizator 20:42, 7 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Megeti cu actele la notar, cel mai sanatos
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2018
CaraD, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Luati legatura cu un expert topo/cadastru care se va ocupa de masuratori si cafrte funciara.
Ati mostenit de la bunici (adica dupa decesul lor ati dezbatut mostenirea si ati obtinut un certificat de mostenitor) sau ati primit prin donatie de la bunici (in timpul vietii lor). Daca ati dezbatut mostenirea mergeti la un cadastrist. Daca ati primit prin donatie, in ce an s-a incheiat contractul?
Am primit prin donatie, in anul 2013, bunicii inca sunt in viata.
Contractul de donatie se poate incheia numai in forma autentica (in fata unui notar public) iar notarul public nu poate incheia actul daca dreptul de proprietate asupra imobilului in cauza nu este intabulat in Cartea Funciara. Mai departe, notarul este obligat sa intabuleze donatarul in Cartea Funciara odata cu autentificarea contractului.
Daca nu ati incheiat contractul de donatie la un birou notarial, acesta nu are valabilitate.

Alte discuții în legătură

Înscriere în cartea funciarã fodoretelkaeva fodoretelkaeva Ce înseamnă defapt înscrierea în cartea funciară? Eu m-am căsătorit în anul 2006, cu domiciliul in oraşul respectiv şi de atunci tot în chirie ... (vezi toată discuția)
Documente necesare cadastristului pentru intabulare rolex rolex Care sunt actele necesare cadastristului pentru inceperea masuratorii topocadstrale ? (vezi toată discuția)
Cadastru si intabulare cu problema erik erik Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: bunicul detine o casa prin certificat de mostenitor (casa a fost a parintilor lui: mama buna si tatal ... (vezi toată discuția)