avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intrebare referitoate la art. 180 C.P.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intrebare referitoate la art. 180 C.P.

Intrebare referitoate la art. 180 C.P.

Buna ziua stimati colegi!
Am sa va cer sfatul intr-o problema referitoare la o plangere pentru lovire.
Mama mea locuieste la tara intr-un sat.
In spatele casei locuieste o familie cu care nu intretine relatii de prietenie problema fiind de undeva din batrani copiii preluand aceste divergente din inertie.
Vecina din spatele casei este o batrana de 78 de ani extrem de recalcitranta si "spurcata" la gura care din injuraturi nu te scoate.
Acum doua saptamani vecina respectiva a aruncat tot gunoiul din curte la noi in spatele casei aruncandu-l peste gard.
In momentul in care mama mea a dorit sa mature si sa stranga mizeria din spatele casei vecina respectiva a inceput sa o injure si sa arunce cu pietre inspre ea.
Mama mea s-a aparat si a aruncat inapoi cu pietrele aruncate inspre ea.
Vecina respectiva, tot ea, a facut imediat plangere la politie la 112 si a chemat ambulanta urland ca a fost atacata.
Realitatea este exact invers dar respectiva se bazeaza pe faptul ca are 78 de ani si este greu sa fie trasa la raspundere.
Politistii au venit, au constatat si au intocmit dosar penal tot mamei mele pe motivul ca a lovit-o pe respectiva femeie aceasta facand rost si de un certificat medical cu 5 zile de ingrijiri medicale.
Nu exista martori la incident decat cei implicati.
Procurorul a insistat sa se impace dar dat fiind antecedentele numeroase cu litigii aceasta este practic imposibila.
Un alt aspect este faptul ca la audieri procurosul pe mama mea a tratat-o cu dispret si pe doamna respectiva a salutat-o pe numele mic si i-a spus "Sarut'mana doamna ...." ceea ce ma face sa cred ca esista o relatie de prietenie intre procuror si reclamanta ei cunoscandu-se in mod evident (aceasta avand state vechi in reclamatii) si eu cred ca este partinitor in ceea ce priveste ancheta.
Mama mea nu a recunoscut lovirile (pentru ca ele nu au rezultat din schimbul de "amabilitati") si martori, reali, dupa cum spuneam nu exista.
Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie deoarece se pare ca procurorul vrea sa incline balanta in favoarea cunoscutei sale?
Multumesc pentru atentie!
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 08:42, 1 Decembrie 2015
GabrielaA a scris:

Si eu cred acelasi lucru. In plus nu vad de ce procurorul audiaza partile intr-un caz banal de loviri.

Exact asa s-a intamplat. Din cate stiu eu de la mama mea Politia a inaintat dosarul la Procuratura. Procurorul a venit de la judet la noi in oras la sediul Politiei sa ia declaratii la partile implicate pentru a putea da o solutie. Asta stiu.
In legatura cu avocatul.
Daca vineri (poimaine) e termenul pentru a da solutia cu ce ma mai poate ajuta avocatul in cazul acestei cercetari (excluzand contestarea rezolutiei si eventual actionarea in instanta impotriva raspunsului prim procurorului)?
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2012
giv, utilizator
Impotriva actelor si masurilor procurorului se poate face plangere la procurorul ierarhic superior. Prin urmare, as recomanda sa formulati o astfel de plangere. Daca si aceasta va fi solutionata nefavorabil, puteti sa va adresati instantei de judecata.
Ajungand in instanta, puteti invoca lipsa asistarii de catre avocat a mamei dvs. precum si de impartialitatea procurorului, ceea ce ar putea duce intr-un final la refacerea urmaririi penale de catre un alt procuror.
Este singura cale legala la care ma pot gandi. Dar nu as putea sa spun nimic despre rezultat, fiindca instantele si organele de urmarire penala sunt imprevizibile, ca sa fiu delicata. Succes!
andrabanut a scris:

Impotriva actelor si masurilor procurorului se poate face plangere la procurorul ierarhic superior. Prin urmare, as recomanda sa formulati o astfel de plangere. Daca si aceasta va fi solutionata nefavorabil, puteti sa va adresati instantei de judecata.
Ajungand in instanta, puteti invoca lipsa asistarii de catre avocat a mamei dvs. precum si de impartialitatea procurorului, ceea ce ar putea duce intr-un final la refacerea urmaririi penale de catre un alt procuror.
Este singura cale legala la care ma pot gandi. Dar nu as putea sa spun nimic despre rezultat, fiindca instantele si organele de urmarire penala sunt imprevizibile, ca sa fiu delicata. Succes!

Domnilor si doamnelor... daca imi spunea cineva cat de corupta este justitia in tara asta ziceam ca este gluma. Intrand in contact cu ea imi dau seama ca asa este.
Am aflat acum de la mama mea ca respectivii vecini ne-au facut probleme multe in trecut.
Au stramutat razorul, ne-au rupt gardul, ne-au spart casa, sunt recidivisti chiar avem un angajament scris din partea persoanei care ne-a reclamat in aceasta cauza are angajament luat in 2007 ca va evita orice conflict cu familia noastra.

Culmea ca este un procuror care se ocupa de zona si avem motive temeinice sa credem ca a luat ceva de la ei altfel nu se justifica acest comportament. El a instrumentat si precedentele dosare.

Ei ne sparg casa, recunosc si raman bazma curata si noi maturam gunoaiele care ni le arunca peste gard, te ia la injuraturi, la pitroaie si procurorul te scoate pe tine vinovat ca te aperi, ca de dom-le s-a dus baba repede la legist, i-a bagat 1 milion in buzunar si i-a dat ala certificat medico-legal pentru agresiune.

Mai mult decat atat, este de notorietete in sat cine provoaca scandalurile, ca se bat intre ei toata ziua samd.

Eu unul nu concep asa ceva, o magarie mai mare.

Dovada aici:
[ link extern ] >

Ultima modificare: Joi, 8 Noiembrie 2012
giv, utilizator
stați linistit ... justiția veghează. Pentru pentru un spray lacrimogen aplicat unei persoane agresive in incita spatiului meu comercial am primit o lună cu suspendare ... deci ... cu dovezi scriptice că venise sa ma evacueze inclusiv cu declaratia părtii vătămate in instanta ca venise sa ma evacueze (desi exista un contract comercial intre doua SC-uri).
Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2012
leopold2010, utilizator
Deci....
Abuzul continua...
Avem un martor....care l-am introdus in cauza cu greu, nefiinfd acceptat de procuror (fara un motiv anume).
I se da mandat de aducere martorului si apoi surpriza....
NU MAI ESTE AUDIAT.
Mie imi cam suna a bataie de joc.
Conform art. 183 din CPP:
ART. 183
Mandatul de aducere
O persoană poate fi adusă în faţa organului de urmărire penală sau a instanţei de judecată pe baza unui mandat de aducere, întocmit potrivit dispoziţiilor art. 176, dacă fiind anterior citată nu s-a prezentat, iar ascultarea ori prezenţa ei este necesară.
Învinuitul sau inculpatul poate fi adus cu mandat chiar înainte de a fi fost chemat prin citaţie, dacă organul de urmărire penală sau instanţa constată motivat că în interesul rezolvării cauzei se impune această măsură.
Persoanele aduse cu mandat, potrivit alin. 1 şi 2, nu pot rămâne la dispoziţia organului judiciar decât timpul strict necesar pentru audierea lor, în afară de cazul când s-a dispus reţinerea ori arestarea preventivă a acestora.
Persoana adusă cu mandat de aducere este ascultată de îndată de către organul judiciar.

Martorul a avut mandat de aducere care nici macar nu i s-a inmanat de catre politie (cum inteleg ca este procedura) ci doar a fost pus sa semneze ca a luat la cunostinta fara sa i se remita o copie de pe acesta si la procuratura nu a fost audiat de catre procuror desi cealalta parte a fost audiata.
Cand a sesizat acest aspect i s-a spus ca procurorul a plecat pe teren intre timp desi nu era adevarat.
Mai mult decat atat, desi mama mea se afla in legitima aparare la momentul respectiv (practic fugind din fata proiectilelor pentru ca era in inferioritate numerica si nu avea cum sa se apere), conform art. 44 din C.P. si dovezile administrate sunt clare procurorul nu a vrut sa auda de asa ceva si cand am demontat faptul ca nu exista legatura de cauzalitate intre asa-zisul certificat medical al agresoarei si disputa respectiva a incheiat brusc discutia.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2012
giv, utilizator

Alte discuții în legătură

Recuzare agent proximitate in dosar ancheta penala FlaviaSarpalau FlaviaSarpalau Buna seara, intr-un dosar de cercetare penala, pot recuza agentul de proximitate care cerceteaza cazul deoarece: 1- este partinitor, partea acuzatoare fiind ... (vezi toată discuția)
Plangere pentru lovire alexandrubt13 alexandrubt13 cum e mai bine --------sa depun plangerea si cretificatul de la medicina legala pt lovire cu obiect metalic pus pe mana la politia din localitatea mea unde am ... (vezi toată discuția)
Acuzat de savarsirea infractiunii de lovire si alte violente ContSters330266 ContSters330266 In data de 5 septembrie 2014 sotul meu a avut o discutie cu o vecina dupa care persoana respectiva la acuzat pe sotul meu ca a lovit-o in zona lombara dupa ... (vezi toată discuția)