avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzat de savarsirea infractiunii de lovire si alte ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzat de savarsirea infractiunii de lovire si alte violente

In data de 5 septembrie 2014 sotul meu a avut o discutie cu o vecina dupa care persoana respectiva la acuzat pe sotul meu ca a lovit-o in zona lombara dupa care a fost chemata politia .
Dupa aproximativ 2 saptamani a fost citat sa dea o declaratie la politie dupa care a fost instiintat ca exista un martor si un certificat medico-legal cu nici o zi de ingrijiri medicale , ( precizez ca in momentul discutiei cu vecina nu a fost de fapt nici o persoana care sa asiste la cele intamplate )
Dupa inca o saptamana a fost din nou citat la politie pentru o inca declaratie si sa i se aduca la cunostiinta ca a fost inceputa urmarirea penala comform art 193 al 1 cp .
Intrebarea mea la ce ne putem astepta in situatia aceasta si ce demersuri putem face ?
Va multumesc anticipat !
Sotul dvs este cercetat pentru lovire sau alte violente in conformitate cu NCP. Trebuie sa se prezinte la audieri daca mai este chemat si, evident sa declare exact situatia de fapt, specificand ca nu a existat nici un martor la conflict. Intre timp,ar fi indicat sa incerce sa poarte o discutie cu respectiva vecina,incercand sa solutioneze amiabil conflictul, aceasta retragandu-si plangerea, eventual. In caz contrar, ar fi bine sa consulte un avocat pt. a-si apara interesele si a dovedi ca martorul este mincinos.

Art. 193

(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Buna ziua , nu este posibil sa poarte o discutie cu aceasta persoana pentru ca este foarte aroganta si ne este teama daca o va aborda ne vom ingreuna situatia . Dar totusi certificatul medico- legal arata clar ca nu are semne de violenta si ca nu a fost lovita de catre sotul meu .Totusi la ce ne putem astepta in aceasta situatie si ce pedeapsa risca sotul meu ? Este posibil pe declaratia unui martor """""" sa se ajunga la un proces penal ???
Va multumesc !





ART. 193
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Dupa cate inteleg procesul penal a inceput si este in faza de urmarire penala.
Avand in vedere ca nu a avut zile de ingrijiri medicale trecute in CML, fapta se incadreaza in forma de baza a infractiunii de loviri sau alte violente.
Indicat ar fi, in cazul in care nu puteti proba lipsa de temeinicie a acuzatiilor aduse, inteleg ca nu aveti nici un martor pe situatia de fapt, sa ajungeti la o intelegere pentru a-si retrage plangerea, eventual prin incheierea unui acord de mediere, situatie fata de care procedurile penale vor fi oprite.
Ultima modificare: Duminică, 7 Septembrie 2014
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Declarația unui martor ar putea avea greutate.Faptul că nu există urme de lovitură și nici nu s-au acordat zile de îngrijiri medicale, nu înlătură o eventuală răspundre penală, fapta fiind încadrată la loviri și alte violențe.Poate nu se ajunge la condamnare cu închisoarea, însă nu poate fi exclusă varianta aplicării unei amenzi penale.
Ar trebui încercată medierea, poate soțul va achita niște despăgubiri și victima își va retrage plângerea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probare acte lovire wiki38 wiki38 Pentru probare lovirii unei persoane sunt suficienti doar martori sau obligatoriu si un Certificat Medico-Legal care sa confirme acele leziuni reclamate, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as vrea sa știu dacă vecinul de deasupra mea a intrat ... ileanalipan ileanalipan Buna ziua, As vrea sa știu dacă vecinul de deasupra mea a intrat noaptea pe la 22.30 forțat peste noi în casă bruscandu-l pe soțul meu (are certificat ... (vezi toată discuția)
Penal nucusor nucusor care este pedeapsa pentru lovire daca se argumenteaza doar cu o adeverinta medicala.eliberata de la urgenta ? (vezi toată discuția)