avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Caldura la Bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Caldura la Bloc

Din cate stiu, RADET este obligata sa distribuie caldura de indata ce sunt indeplinite anumite conditii obiective de temperatura, respectiv o anumita perioada cu temeraturi sub 10 grade (parca). Pentru intrebarea mea, limita nu-i importanta.

Intrebare: de vreme ce "legiuitorul"/"reglementatorul" a gasit de cuviinta sa impuna o conditie fizica, tehnica, obiectiva, considerand ca locuirea normala trebuie protejata printr-un act de reglementare, ATUNCI cu ce drept, Asociatia poate cere sa NU fie distribuita caldura, prin votul majoritatii ? Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: sanda65 , utilizator 18:19, 12 Noiembrie 2012
Daca cumparati peste jumatate din apartamente din trun bloc si acolo exista o asociatie numai pe acel bloc atunci intreadevar fiind majoritar d.vstra decideti cum vor muschii d.vstre.:coffee:.:coffee::coffee:
Cu cel mai mare respect, as dori sa aflu un raspuns competent, juridic, pentru ca "pareri" avem cu totii. Eu am pus o intrebare, care, in opinia mea, atinge valori fundamentale, inscrise chiar in Constitutie, cum ar fi aceea privind dreptul la un trai decent.

Adica, in blocul "meu", majoritatea pleaca in vacanta de iarna (la munte, la "tara", in strainatate, etc.) deci, cu mare usurinta, s-ar obtine un vot pentru intreruperea incalzirii intre Craciun si Anul Nou. Chestiunea este ca aceasta intrerupere ar afecta grav situatia/sanatatea vecinilor in varsta, singuri, care nu pleaca nicaieri. Daca le-am opri caldura, aproape sigur, i-am condamna !! Cat timp voi fi presedinte, ma voi opune categoric unei astfel de "dictaturi" a majoritatii.

In consecinta, intreb, legal: asociatia poate decide in ORICE speta ?? Eu cred ca in toate cazurile in care exista o reglementare generala, aceasta are prioritate. Da, daca ar exista UNANIMITATE, atunci ar fi altceva ...
Utilitatile de interes general, apa, caldura, gaze, curent electric, ascensor etc. nu se pot opri nici macar partial si nici macar nu se cere votul nimanui.
Ele se livreaza pentru bunastarea locatarilor din blocuri.
trifoi1998 a scris:
...cu ce drept, Asociatia poate cere sa NU fie distribuita caldura, prin votul majoritatii ?

Aceasta este intrebarea dumneavoastra.
O persona, un grup de persoane, reprezentantii asociatiei pot cere orice si oricui. A le interzice sa deschida gura, a le interzice sa solicite ceva... ar fi o incalcare a dreptului la exprimare.
Asadar de cerut poate cere, iar cel care primeste cererea trebuie sa formuleze un raspuns. Raspunsul poate fi afirmativ sau negativ.
Daca sunteti presedintele asociatiei aveti toate parghiile la dispozitia dumneavoastra sa conduceti acea asociatiei respectand legislatia in interesul membrilor asociatiei. Presedintele poate convoca adunarea generala, poate pune la vot sau nu anumite propuneri, poate sa explice membrilor asociatiei prevederile legale pentru orice propunere...
Sau, omul da o caruta de bani pentru a cumpara un apartament cu: caldura centrala,apa calda, apa rece, gaze.

Dupa ce decarteaza banutul constata ca o majoritate a vecinilor a hotarat sistarea utilitatilor ?.:-/

Alte discuții în legătură

Debransare de la utilitati a raiplatnicilor dimciumihai dimciumihai in cadrul asociatiei de proprietari un proprietar nu mai plateste cotele de intretinere si se judeca de4 ani cu asociatia. intrucat fondul de rulment a fost ... (vezi toată discuția)
Fond redresare-legal mar32 mar32 Buna ziua, Sunt ales presedinte nou al unui bloc din Bucuresti, fostul administator a adus un prejudiciu blocului in valoare de 140.000 lei,si prin sedinta ... (vezi toată discuția)
Oprire furnizare agent termic cristinasta cristinasta Buna ziua. Am si eu o problema: la cererea unui proprietar am intocmit un tabel nominal cu proprietarii unei scari de bloc (19 apartamente) prin care le ceream ... (vezi toată discuția)