avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... debransare de la utilitati a raiplatnicilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

debransare de la utilitati a raiplatnicilor

in cadrul asociatiei de proprietari un proprietar nu mai plateste cotele de intretinere si se judeca de4 ani cu asociatia. intrucat fondul de rulment a fost consumat s-a hutarat in a.g ca ap. respective sa fie debransat iar suma restanta sa fie achitata de restul proprietarilor pt a putea beneficia de apa calda si caldura.doresc sa stiu daca debransarea este legala fara sa existe o hotarare judecatoreasca .cu multumiri
Cel mai recent răspuns: ovidiu59 , utilizator 09:19, 21 Octombrie 2016
Nu exista dispozitie in vigoare care sa prevada dreptul in favoarea asociatiei de proprietari de a aplica sanctiuni-in lipsa unei hotarari judecatoresti definitive
Adunarea generala a asociatiei de proprietari nu poate dispune hotarari contrare dispozitiilor in vigoare
Asociatia de proprietari,reprezentantii si membri proprietari nu pot hotari debransarea de la furnizarea utilitatilor a rau platnicilor deoarece nici membrii proprietari,nici asiociatia si nici reprezentatii acesteia nu sunt furnizori de utilitati
Da, asociatia poate intrerupe aprovizionarea acelui apartament cu apa si caldura deoarece asociatia este beneficiarul final - primitorul si platitorul facturii emise de furnizor.
Dincolo de contorul de bransament modul cum se intelege sa se faca distribuirea utilitatii respective (deci nu furnizarea), modul de repartizare a cheltuielilor, de incasare a banilor etc. este o chestiune de organizare interna.
Daca se considera ca in felul descris de dv. se poate rezolva situatia pentru ca ceilalti locatari sa-si reia dreptul de a primi ceva pentru care au platit, faceti-o!

Daca asociatia nu are bani sa plateasca facturile, din cauza restantierilor, atunci toti proprietarii, inclusiv cei care isi achita la zi cotele de intretinere vor suferi rigorile acestor taieri de utilitati si au dreptul sa hotarasca cum isi rezolva aceasta problema.


Asociatia poate opri utilitatile restantierilor.
Ca sa raspund unei abordari total gresite a utilizatorului @ynocentta, as spune ca nu exista nici o lege care sa oblige asociatia sa asigure apa, caldura, lift, curatenie...unor proprietari care nu platesc pentru acestea. Tot asa cum daca te urci in autobuz trebuie sa platesti, daca vrei sa isi din autoservire cu lapte trebuie sa platesti. Nimeni nu este obligat sa-ti dea apa sau caldura daca nu platesti. Poate char acel proprietar nu are nevoie de apa ori de caldura si de aceea nu plateste.
Ar fi o incalcare a drepturilor omului sa-l obligi sa bea apa care nu-i place!#-o
Sunt in masura sa raspund intrucat noi am facut-o in urma unei adunari generale.
In schimb a existat situatia fericita sa il avem la ultimul etaj(lucrarile necesare s-au efectuat la etajul inferior).
In schimb daca este plasat la un etaj intermediar conditiile tehnice va impun sa faceti ma mult ca sigur si lucrari la el in casa,si daca nu va permite..este mai complicat,

Am uitat sa mentionez..i-am lasat apa rece la bucatarie..atat
Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2016
ovidiu59, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Larna fara caldura edyeduardo2004 edyeduardo2004 Buna ziua! Desi sunt cu facturile la zi, si noaptea sunt temperaturi cu -, nu se furnizeaza agent termic (caldura) pe motiv ca, vecinii ce au centrale, ... (vezi toată discuția)
Sistare utilitati _adi_ _adi_ Se pot sista utilitatile la un apartament prin hotararea adunarii generale pana la stingerea litigiilui ( proces care dureaza din 2003) dintre asociatie si ... (vezi toată discuția)
Fond radet prin care asociatia obliga locatarii sa plateasca in avans sergiu_paul88 sergiu_paul88 Buna ziua, Blocul in care locuiesc are multi restantieri cu sume mari si iarna trecuta ne-a fost oprita apa calda. Au strans bani de la toate apartamentele ... (vezi toată discuția)