avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cedare bunuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cedare bunuri

vreau sa ma ajutati cu un raspuns ... am facut dezbatere dupa parinti ( un apartament , o casa , si 1 ha de pamant), suntem 2 mostenitori , iar acum vreau sa-i cedez fratelui apartamentul si imi cedeaza casa si 1 ha de pamant. in dezbatere avem fiecare jumatate din bunuri egal. ce act pot sa fac pentru cedare?
sunt din tulcea iar la notar mi s-a spus de partaj dar mi se cere cadastru. e normal?
astept raspunsuri. va multumesc
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 20:53, 5 Noiembrie 2012
daca ati facut succesiunea, urmeaza sa va intabulati dreptul de proprietate.notarul v-a spus corect, trebuie sa faceti cadastrul, apoi puteti face partajul la notar.
Corect, primul pas dupa dezbaterea succesiunii este intabularea drepturilor de proprietate in Cartea Funciara, scop in care trebuie realizata documentatia cadastrala. Apoi incheiati act de partaj voluntar la notarul public, fiecare primeste ceea ce ati convenit si se reintabuleaza drepturile de proprietate conform actului de partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere moștenire cris2020 cris2020 Tata a decedat în mai 2018. Suntem două surori și mama e in viață. In urma decesului tatălui au rămas un apartament și o casă. Mama are o oarecare ... (vezi toată discuția)
Cum se procedează în cazul a doi moștenitori cu cote egale dintr-o casă și un teren când notarul spune că nu poate face și împărțirea, și darea în folosință? se merge în instanță? MContender MContender Salutare! Dacă există certificat de moștenitor de la notar pe 2 persoane care vor deține 1/2 din titlu de proprietate (pământ și casă) se poate face ... (vezi toată discuția)
Sunt sau nu obligatorii măsurătorile cadastrale pentru succesiunea ... Adevar2 Adevar2 Sunt sau nu obligatorii măsurătorile cadastrale pentru succesiunea cu partaj? Bună ziua!Vă rog respectuos să mă ajutați cu un răspuns pentru ... (vezi toată discuția)