Am contractat un credit de nevoi personale fara ipoteca pe care din motive obiective nu am fost in masura sa-l rambursez.La data contractarii imprumutului eram proprietarul unui apartament care a fost instrainat catre mama mea cu pastrarea dreptului de uzufruct.
Deoarece executorul m-a declarat insolvabil deci nu ma mai urmareste banca ales sa ma dea in judecata sa anuleze ctr de vanzare cump apartament in baza urmatoarelor premise:
Eram deja restant dar nu in executare cand am vandut apartamentul
Apartamentul este vandut catre ruda de grad 1 adik mama
Am pastrat drept de uzufruct
Din cele trei premise banca vrea sa demonstreze ca am vandut cu rea intentie vrand de fapt sa-mi ascund bunul respectiv.
Ce credeti ca ar fi de facut?
merg cu ei in instanta si am sanse de x% sa castig eu
revand bunul respectiv unei terte parti?
renunt la uzufruct?
Sau cum trebuie gestionat acest litigiu in asa fel incat sa fie bine?
#-o
Notarul nu certifica nimic, declaratia va apartine ca ati primit pretul.
E treaba creditorului sa dovedeasca ca lucrurile nu au stat asa cum ati declarat, ca vanzarea a fost o simulatie.
Nu conteaza ca mama a stiut de credit, conteaza ca nu v-a platit in realitate pretul si daca v-a fost complice in sensul ca stia de ce ii treceti casa pe numele ei, ca aveti datorii, sa nu v-o mai poata lua banca.
Executare dubioasa
bianca12
Buna. As dori sa stiu daca un imobil, respectiv casa, poate face obiectul executarii silite, in conditiile in care imobilul respectiv a fost instrainat, pe ... (vezi toată discuția)