avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract de comodat pentru infiintare SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract de comodat pentru infiintare SRL

Buna seara,
Pentru a infiinta un SRL, se poate face contract de comodat pentru spatiu, chair daca pentru respectiva proprietate nu a fost platit impozitul anul acesta?
Cei de la primarie refuza sa elibereze orice document daca nu este impozitul platit.
As dori sa stiu daca au dreptul sa faca acest lucru.
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 09:09, 17 Noiembrie 2012
Pentru a incheia un contract de comodat nu aveti nevoie de nici un act de la primarie.

Actul se incheie intre proprietar si viitoarea societate reprezentata prin administrator.

Proprietarul poate dispune dupa cum vrea de dreptul de folosinta asupra imobilului, neavand de ce sa implice primaria, nefiind un act de dispozitie care sa necesite certificat de atestare fiscala.

Contractul de comodat va fi inregistrat ulterior la ANAF prin intermediul registrului comertului.
In cazul in care mai exista un contract de comodat pe o suprafata de 20 mp a aceluiasi imobil pentru o II, se mai poate face un alt contract de comodat ?
Da, cu conditia sa existe spatii distincte.
Nu e obligatoriu sa existe spatii distincte, desi e mai usor asa.

Daca nu exista spatii distincte, proprietarul da o declaratie pe proprie raspundere (la notar sau la avocat) cum ca spatiul permite sa fucntioneze doua entitati comerciale in acea locatie. Eu am avut astfel de situatii.

Succes!

Dana
Declaratia se da in aceasta situatie numai in forma autentica( la notar) dupa cum se arata in art. 17 alin. 3 lit c din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata.

Alte discuții în legătură

Doua srl in acelasi apartament?! AlexCost AlexCost Buna ziua, Intr un apartament de doua camere isi are sediul social un Srl. In adresa sediului social este mentionat si \"Camera 1\". Intrebarea este: Mai pot ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social georgiana-elena georgiana-elena am luat sediu social pe cabient de avocat pentru schimbare sediu de pe targoviste pe bucuresti si mi s-a respins dosarul pe motiv ca la adresa respectiva mai ... (vezi toată discuția)
Pfa - sediu profesional intr-o casa Frezia84 Frezia84 Urmeaza sa stabilim sediul profesional al PFA-ului intr-o casa. Intrebarile mele sunt: - trebuie sa individualizez cumva o camera in sensul stabilirii ... (vezi toată discuția)