avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA - Sediu profesional intr-o casa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA - Sediu profesional intr-o casa

Urmeaza sa stabilim sediul profesional al PFA-ului intr-o casa.
Intrebarile mele sunt:
- trebuie sa individualizez cumva o camera in sensul stabilirii sediului profesional, dintre camerele casei? daca da, cum fac individualizarea camerei? sau las in contractul de comodat, in mod generic, ca sediul va fi la adresa casei?
- mai este nevoie de acordul vecinilor? (eu cred ca nu).
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: agapimarius , utilizator 14:55, 8 Martie 2016
In cazul unei case individuale nu este nevoie de acordul vecinilor.
Cu privire la individualizare, in opinia mea, este bine sa stabiliti in contractul de comodat ca se da spre folosinta camera 1 (se face mentiunea doar in contract). Puteti lasa si in mod generic adresa casei, insa daca veti vrea sa stabiliti un alt sediu social sau profesional va trebui pana la urma sa individualizati.
Va multumesc, asa ma gandeam si eu ca e mai intelept..
insa cum se stie care este camera 1...?
Nu este o individualizare stricta, pe extrasul CF se va vedea ca imobilul unde se stabileste sediul profesional are, spre exemplu, 2 camere, o bucatarie, un hol, o baie. In acest imobil nu vor putea functiona decat 2 societati, PFA etc. In principiu pentru aceasta se individualizeaza spatiul. Orice camera poate fi numarul 1 sau 2, dar niciodata nu va putea exista un sediu cu adresa "camera 3".
Am inteles :D Va multumesc pentru lamuriri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stabilirea unui sediu social pentru PFA nu intra in calculul numarului de "entitati"(societati, alte PFA-uri) care isi pot stabili sediul social la o locatie.
Numarul de societati aferente unui sediu se ia in calcul numai la Legea 31/1990.
Adica daca in 2 camere sunt 2 SRL-uri si 3 PFA este in regula. Nimeni nu ia in calcul numarul de PFA-uri...Nu se verifica unicitate sedii sociale la PFA-uri.

Iar art. 17 alin (4) din legea 31/1990 se ingrijeste numai de societati:
(4) La acelaşi sediu vor putea funcţiona mai multe societăţi numai dacă imobilul, prin structura lui şi suprafaţa sa utilă, permite funcţionarea mai multor societăţi în încăperi diferite sau în spaţii distinct partajate. Numărul societăţilor comerciale ce funcţionează într-un imobil nu poate depăşi numărul de încăperi sau spaţii distincte obţinute prin partajare.
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2012
ContSters259670, utilizator

Alte discuții în legătură

Sediul social si administrativ-firma bcmastercompany bcmastercompany Buna ziua, vreau sa imi deschid o firma care are domeniul de activitate comert cu jucarii. Eu locuiesc intr-un apartament inchiriat si as vrea sa imi fac ... (vezi toată discuția)
Doua firme la aceeasi adresa ? nicol_stnn nicol_stnn Buna ziua, intampin urmatoarea problema, vreau sa infiintez o firma pe caen 6202 ca sa pot incheia un contract, problema este ca as dori sa folosesc ca si ... (vezi toată discuția)
Doua srl in acelasi apartament?! AlexCost AlexCost Buna ziua, Intr un apartament de doua camere isi are sediul social un Srl. In adresa sediului social este mentionat si \"Camera 1\". Intrebarea este: Mai pot ... (vezi toată discuția)