avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa donatie loc veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa donatie loc veci

Buna ziua.Rog persoanele care s-au lovit de aceasta problema sa imi dea un sfat.De asemenea, rog frumos si moderatorii site-ului specializati sa ma lamureasca.
Doresc sa donez mamei mele locul de veci mostenit de la tatal meu.
Cu actele de la notar obtinute in urma dezbaterii succesiunii am obtinut adeverinta de la Administratia cimitirelor.Cu acest act am mers la cimitir.Acolo mi s-a cerut o taxa de donatie in valoare de 1415 ron.Am scris bine: 1415 ron.
Mi se pare enorm.
As dori parerea dv.vis-a-vis de acesta suma.Sigur ca mi se va elibera o chitanta pe aceasta suma.Dar nu chitanta este problema la Romania.
La notar taxa pentru contractul de donatie este in jur de 200 ron. Si la cimitir 1415???
Astept rasounsurile dv.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 14:19, 6 Noiembrie 2012
Cereţi administraţiei să vă comunice temeiul de drept al taxei, adică actul normativ prin care a fost instituită taxa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie loc de veci tuilleries tuilleries Buna ziua! Am mostenit, in urma decesului tatalui meu, un loc de veci. Stiu ca acestea nu se pot vinde. As dori sa il donez unei alte persoane.Actul de ... (vezi toată discuția)
Valoarea declarata in concesiunea locului de veci prin donatie Lara2009 Lara2009 As dori sa cunosc parerea dvs. in cazul urmator: care ar trebui sa fie valoarea declarata in cazul concesiunii locului de veci prin contractul de ... (vezi toată discuția)
Donație loc de veci Margerita Margerita Buna seara, am următoarea speța: printr-un act de concesiune detin 1 loc de veci la cimitirul Chitila care vreau sa-l donez mătușei mele. Cum se ... (vezi toată discuția)