avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie concediu maternitate pt PFA
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie concediu maternitate pt PFA

Buna ziua
As vrea sa stiu cine plateste concediul pre si postnatal in cazul persoanelor fizice autorizate si de asemenea cine il plateste pe cel de crestere a copilului?Cum se calculeaza acestea in cazul PFA?multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:14, 6 Noiembrie 2012
Se calculeaza in functie de veniturile declarate la finante in ultimele 12 luni anterioare nasterii.
1. - Daca, in calitate de PFA, ati platit contributia pentru concedii si indemnizatii de 0,85% veti beneficia de indemnizatie pentru concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).
- Certificatele medicale le duceti la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) care le va plati.

2. - Daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului ati avut venituri din PFA veti putea beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).
- Aceasta indemnizatie este platita de Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS).
- Indemnizatia pentru CCC este de 85% din veniturile nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului, in baza unei adeverinte eliberate de Administratia fiscala unde sunteti inregistrata ca PFA.
- Actele pentru CCC le depuneti la Primarie, unde mergeti sa va spuna si ce acte sunt necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa si sarcina iulika202 iulika202 Buna ziua! In cazul in care dupa 4 luni de la deschiderea unui pfa am ramas insarcinata pot avea dreptul la CIC? Va multumesc frumos :) (Imi cer scuze pt ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru crestere copilului Elena_Aurelia Elena_Aurelia Buna ziua,am o intrebare despre indemnizatia pt cresterea copilului,pe data de 10 aprilie 2016 va avea loc nasterea copilului meu si pe data de 9 aprilie 2016 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil FPG FPG Buna seara! Am un PFA deschis si as vrea sa stiu in ce conditii pot primi indemnizatia de crestere copil. Pe langa contributiile obligatorii ale PFA, este ... (vezi toată discuția)