avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj divort

Sotul meu a introdus actele de divort. Dupa casatorie am achizitionat o serie de obiecte casnice inclusiv o masina, am renovat casa etc. Toate facturile care le aveam impreuna au "disparut" , mai exact au fost ascunse de sotul meu. Cum pot demonstra in instanta ca o serie de bunuri imi apartin si mie in egala masura? exista posibilitatea sa pierd intr-adevar tot? multumesc
Cel mai recent răspuns: Liana Iura , Avocat 15:13, 6 Noiembrie 2012
depuneţi instanţei o listă concretă cu toate obiectele achizitionate împreună şi solicitaţi instanţei să-l oblige pe soţ să aducă-n faţa instanţei toate documentele probatorii ce le-a făcut dispărute.Solicitaţi un interogatoriu soţului cu privire la achiziţiile respective, mai căutaţi martori, o copie de pe celălalt exemplar al facturilor de unde aţi cumpărat bunurile, orice alte probe legale admisibile în instanţă.
Dupa finalizarea procesului de divort se poate discuta de partajul bunurilor dobandite in timpul casatoriei. Daca sotul dv va formula si inregistra cererea de partaj, dv ar trebui sa formulati cerere reconventionala in care sa va expuneti propriile pretentii.
Pe sotul meu nu il intereseaza sa ceara partaj, el doreste ca toate bunurile sa ii ramana lui. Casa este a lui, mostenire dar ce am achizitionat dupa casatorie le-am luat cu bani pe care i-am pus si eu si el. Este vorba de obiecte scumpe de zeci de milioane inclusiv un autoturism si inclusiv material pentru izolat casa pe exterior. El a ascuns toate facturile tocmai pentru a nu fi pus in situatia de a le prezenta in instanta, caci datele de achizitie demonstreaza ca au fost dupa casatorie.
~ Conținut șters la cerere ~
Daca locuinta in sine este bun propriu al sotului, atunci dv. puteti obtine partea care va revine din bunurile dobandite in timpul casatoriei prin formularea actiunii de partaj, probata cu martori, interogatoriu, expertiza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divorz carmen catea carmen catea dupa zece ani de casnicie,am divorzat fara a introduce in acelasi timp si actiunea de partaj..as dori sa stiu care ar fi sansele de a obtine peste 50% din ... (vezi toată discuția)
Despre partaj sindilaru sindilaru Buna ziua, ma numesc Valentina si am 22 ani. Parintii mei sunt despartiti de foarte mult timp, mai precis din aproximativ anul 2002 cand tata a plecat in ... (vezi toată discuția)
Proces divort si proprietate.... m0ldoo m0ldoo Buna ziua, In urma cu ceva ani am cumparat o proprietetate impreuna cu fratele meu, la momentul respectiv acesta nu era casatorit dar eu da... pe actul de ... (vezi toată discuția)