Va rog sa sa-mi spuneti in cazul unui salariat, pentru care am primit adresa de infiintare a popririi cu titlu executoriu 1/3 din salariu net, dar salariatul mai are alte 3 credite la banci in valoare de 480 lei/luna.
In acest caz, la calculul popririi se iau in considerare si celelalte credite pe care le mai are salariatul ?
sau poprirea nu are legatura cu celelalte credite ?
poprirea ar fi 430 si celelalte 3 rate 480, un total de 910 lei
in acest caz salariatul ar trebui sa mai ia 377 lei
am pus problema si la executorul judecatoresc care a trimis poprirea si mi-a comunicat ca ''nu se iau in considerare celelalte 3 credite si ca salariatul trebuia sa se gandeasca cand si-a facut creditele, daca nu virez 1/3 din net contravine legii'', dar salariatul cu ce mai ramane, mai sunt si utilitatile lunare ????
Daca celelalte rate nu fac obiectul unor popriri, consider ca executorul are dreptate.
Salariatul poate face contestatie la executare avand in vedere ca are si cele 3 rate.
ce ar trebui sa faca salariatul ? sa mearga la executoriul care a trimis poprirea cu celelalte 3 contracte de credit bancar pentru a face dovada si sa faca o cerere (contestatie) sau in alta parte ?
O solutie ar fi instiintarea celorlalti creditori .. intrucat sumele datorate vor depasi jumatate din salariul net pe care-l primeste ... nu vad utilitatea unei contestatii la executare, daca tot se sustine ca cele 3 contracte de credit nu se iau in considerare .. contestatia la executare se face in anumite conditii prevazute de ode procedura civila.
Credite
yoona
Cine vrea sa ma ajute? Am primit la servici o proprire de la o banca unde am un credit de 6.212,00 lei ,pt care nu am reusit sa mai platesc rata din august ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu
resursesbc
Angajatorul meu a primit o hotarare judecatoreasca prin care s-a dispus poprirea pe veniturile mele salariale. As vrea sa stiu daca exista posibilitatea sa fiu ... (vezi toată discuția)