avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale schimbare sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

schimbare sediu social

Care sunt pasii de urmat pentru schimbarea sediului social al societatii dintr-un judet in altul si al asociatului unic? Societatea nu are datorii fata de bugetul consoliadat al statului si are un angajat.
Cel mai recent răspuns: Carmen Aionesei , Contabil 00:22, 7 Noiembrie 2012
Sa aveti contractul de comodat sau de inchiriere semnat si apoi mergeti la ORG cu toate actele pregatite.
Va duceti la organul fiscal teritorial (acolo unde ati depus declaratiile fiscale) si completati declaratia 50. Informatii suplimentare primiti acolo.
Pentru sediu:

1. Cerere de înregistrare (original);
2. Dovada verificării disponibilităţii şi a rezervării firmei şi/sau a emblemei (original);
3. Decizia asociatului unic
4. Documentul care atestă dreptul de folosinţă asupra spaţiului cu destinaţie de sediu social, înregistrat la administraţia financiară în circumscripţia căreia se situează imobilul cu destinaţie de sediu social;
5. Certificatul emis de administraţia financiară competentă, care certifică faptul că pentru imobilul cu destinaţie de sediu social nu a fost înregistrat un alt document ce atestă înstrăinarea dreptului de folosinţă asupra aceluiaşi imobil, cu titlu oneros sau gratuit (se obţine prin intermediul oficiului registrului
comerţului);
6. Actul constitutiv actualizat;
7. Certificatul de înregistrare şi după caz, anexa/anexele (originale*);
8. Declaraţia-tip pe propria răspundere

Intreaga lista aici: [ link extern ]

Ca o precizare, eu as lucra in doua etape, chiar daca implica plati mai mari, dar as evita orice fel de discutie si posibile erori la inregistrarea actelor, in sensul ca as face un dosar pentru schimbare sediu si inca un dosar, dupa ce se solutioneaza primul pentru cesiune parti sociale.

Pentru asociatul unic, daca nu e vorba de o succesiune, mentiunea se va face cu drept de opozitie in 60 de zile, cu 2 etape si nu are rost sa blocati sediul pentru asociat.

Documentele necesare pentru asociat aici:
[ link extern ]
Daca va grabiti treaba se rezolva in 10 zile, dar cu costuri duble. Daca aveti timp si bani mai putini, asteptati trecerea termenului de opozitie de 30 de zile de la publicarea hotararii/deciziei in Monitorul Oficial Partea a IV-a, respectiv cam 45 de zile de la depunerea documentatiei la registru comertului. Pentru operatiunea mai rapida, noul asociat intra in societate prin aport propriu la capitalul social intr-o prima etapa, urmand ca intr-o a doua etapa asociatul interesat sa isi cesioneze partile sociale celuilalt asociat fara sa se mai astepte trecerea termenului de opozitie. Temeiul legal al termenului de opozitie privind cesiunea partilor sociale il gasiti in art. 202 raportat la art. 62 din Legea nr.31/1990 privind societatile comerciale, republicata.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare sediu docesil docesil - Ce acte trebuie depuse ca sediul unei SRL sa fie mutat in alt judet ? (vezi toată discuția)
Schimbare de sediu UrsacheSoare UrsacheSoare buna ziua, ce documente imi trebuie ca sa schimb sediul firmei din Bucuresti in Oradea, si care sunt pasii pe care ii am de facut?Sunt de platit taxe? cui ... (vezi toată discuția)