avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... schimbare administrator de asociatie de locatri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

schimbare administrator de asociatie de locatri

Buna seara
santem o asociatie de locatari care dorim sa schimbam administratorul de asociatie
as vrea sa stiu care este calea legala si ce implica acest proces din partea asociatiei.
Vreau sa completez ca blocul este format din doua scari si vreau sa stiu daca se pot
separa cele doua scari in privinta administratiei.
Cu multumiri
doamna/domnisoara oana ...
nu stiu exact daca in aceasta privinta legislatia este identica la asociatiile de proprietari si de locatari ...
daca sint identice (mai mult sau mai putin), comitetul executiv al asociatiei trebuia sa caute a angaja un administrator autorizat de primarie (ceea ce nu cred ca respectivul sa aibe) si cu aceasta se termina toata aceasta poveste, daca se dorea cu adevarat. ati fi aflat asta si daca lecturati cu atentie postarile din acest topic ;)
Buna seara.In situatiile in care se impune ,dupa cum se cam intrezareste si in cazul "tinereilor dvs "care ma cam indoesc de sale ca la varsta lor ar fi detinatori de atestat in baza caruia sa desfasoare legal activitatea si responsabilitatea de administrator condominium,solutia este extrem de simpla .Orice persoana interesata,inarmata cu putin interes sa depaseasca situatia fortuita blocata de doi martalogi ,concret se deplaseaza la primarie,la serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de locatari/proprietari ,care detin autoritatea si competenta sa desfasoare cursurile si sa sustina examenul de absolvire pentru atestarea in conditiile legii a adminsitratorilor,persoane fizice sau juridice.Expuneti concret situatia ce fosile care leasina in timpul exercitarii obligatiilor de serviciu, si solicitati sa vi se asigure de primarie administrator.Aveti posibilitatea ,functie de nr de apartamente ,sa alegeti intre administrator persoana fizica cu care se poate negocia o indemnizatie /salariu,raportat la un program parti time reciproc convenit,ceea ce presupune un efort financiar acceptabil.In eventualitatea in care asociatia dvs este numeroasa,multe aparatemnte/tronsoane/scari,puteti opta pentru administrator persona juridica ,ale carui pretentii financiare,garantat vor fi mai mari.Practic activitatea este aceiasi,singura care hotaraste este asociatia respectiv factorii de raspundere.Atentie la incheierea formalitatilor legale.Dupa cum a-ti mentionat activitatea actualmente este sub invalmasita conducere a acelor "pioneli de 78 si 80 ani" .Vedeti dvs,glumind bineneteles ,is buni batrini la casa omului,dar ai dsv,dupa ce lege a contabilitatii se conduc ?De curiozitate daca administratorul are numai 80 de ani ,cenzorul/cenzorii,sunt aceleasi leat ?Pentru a preintampina situatii similare de lesinuri la vederea consecintelor inteleptei administrari,ar trebui sa hotarati o verificare cu descarcare de gestiune .Dar presedintele si comitetul asociatiei,in raport de situatia octogenarului ,nu au nici o remarca,nu au apreciat oportuna o eventuala improspatare cu elemente mai competitive ,mai cu interes si cunoastere a modificarilor continue a legislatiei asociatiilor de locatari/proprietari .Cititorilor,va rog nu imi luati in nume de rau opinia,nu am nimic cu cei in etate,pardon nici eu nu mai sunt la a doua tinerete,dar nici cu chitanta cu parfum de tamaie nu prea sunt de acord strict din punct de vedere al aspectului ca o astfel de persoana,nu mai detine interesul sa fie la curent cu ultimile modificari legislative in domeniu.M-am ars daca "taica de 80 nde ani' dupa ce a rasfoit valorile burselor internationale,isi mentine tonusul profesional rasfoind si acest forum.Multa sanatate tuturor cu sufletul curat si ,va rog nu-mi interpretati in sens negativ opinia,dar in aceste momente,cand fiecare avem si bucurii si necazuri,cu putina destindere si ganduri curate ne mai descretim fruntea.
oana_2009 a scris:

problema e ca amindoi pretind ca si-au depus demisiile dar nimeni nu vrea sa-i schimbe. cred si eu. cine citeste un afis care schimonoseste limba romana lipit intr-o scara de bloc in afara de cei din bloc?

Dar presedinte, comitet aveti?
Administratorul dv poate fi shimbat din functie, mai ales ca si-a dat demisia, de catre comitetul executiv .
Presedintele, membrii comitetului sa caute alt administrator.
Acum omul si-a dat demisia iar dv inca-l aveti de administrator dar daca-l conduceti pe ultimul drum o sa-l mentineti in continuare pe functia de administrator ?

@ynocentta a scris :
Cititorilor,va rog nu imi luati in nume de rau opinia,nu am nimic cu cei in etate,pardon nici eu nu mai sunt la a doua tinerete,dar nici cu chitanta cu parfum de tamaie nu prea sunt de acord strict din punct de vedere al aspectului ca o astfel de persoana,nu mai detine interesul sa fie la curent cu ultimile modificari legislative in domeniu

Nu va faceti griji. Nu va luam in nume de rau opinia mai ales ca nu am inteles care este opinia dv!
Oana, esti admirabila! Ai facut un tablou excelent, este emblematic pentru ce se petrece in asociatii- sunt niste alcatuiri preistorice, ori tineri, ori mai putin tineri, rezultatul este acelasi! Am patit la fel cu o defectiune la un calorifer; domnul adm. detinator de chei,la ora 1 noaptea mi-a inchis usa in nas, eu eram jos la usa lui, mama cu degetul in teava de la calorifer cu apa fierbinte. Nu era batran, un domn care lucrase la o reprezentanta comerciala in strainatate; am evacuat apa pe o folie de plastic in balcon. Sa nu te mai mire nimic...mai bine scrie ceva umoristic si publica, ai talent. Eu voi pune pe internet documente emise de dnii administrator, presedinte si scrisori de la primarie, apoi sa vad cine mai da citate din legea care nu se respecta de nimeni, nicaieri, din bloc pana in justitie.
Ptr adriantot.Opinia si intrebarea este foarte explicita si se refera la aspectul daca ,persoanele precizate ca avand venerabile varste,se afla in ;legalitate referitor intrunirea conditiilor de desfasurare a activitatii de administrator persoana fizica,daca sunt la zi cu modificarile legislative in domeniu .Atat si nimic altceva.Subliniez ca nu nutresc resentimente fata de persoanele fizice/juridice care isi asuma resposabilitatea desfasurarii activitatii de administrator dar,ca orice contribuabil care prin natura profesiei ,intrezaresc discordante ,inca mai incerc sa nu accept monopolul impus de catre cei care ne administreaza condominiile. Realitatea ,sustinuta si probata inclusiv si cu acest forum ,
demonstreaza problemele curente cu care se confrunta majoritatea proprietarilor in raport si fata de asociatia de proprietari din care fac parte,cu administratorul.Sa incercam sa fim impartiali si foarte obiectivi ,sa nu generalizam aspectele si daca avem posibilitatea si experienta ,cu respect si cu buna credinta sa incercam sa dam o mana de ajutor acelora care se confrunta cu probleme.

Alte discuții în legătură

Fara apa rece ContSters266113 ContSters266113 Avem o problema legată de rău platnici. Asociaţia de proprietari a fost anunţată că datorită sumelor restante furnizorul de apă potabilă va opri ... (vezi toată discuția)
Probleme cu administratorul de bloc Locatar59 Locatar59 Buna ziua, am o nelamurire legata de uscatoria bloculuiin care locuiesc. Sunt propietara unui apartament la etajul 9 din 10, deasupra mea se afla uscatoria ... (vezi toată discuția)
Probleme mari cu administratorul som3on3 som3on3 Buna seara, am si eu nevoie de ajutorul celor care cunosc acest domeniu. Pe scara blocului exista 2 \"camere\" (uscatoare), in unul functioneaza asociatia de ... (vezi toată discuția)