Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema: In anul 2007 am cumparat o masina cu scopul de a o folosi in activitatea de taximetrie. Masina a fost trecuta direct pe o firma de taximetrie din oras, cu act de vanzare-cumparare, pentru ca altfel nu puteam functiona ca si taxi, neavand autorizatie. Intre timp, firma intra in faliment si instraineaza masina catre o a alta societate, avand acelasi administrator, cu un pret mult mai mic decat cel initial. In aceasta perioada, obtin o autorizatie pe persoana fizica si "scot" masina de la firma cu acelasi pret mic pe factura. Mentionez ca toate aceste tranzactii s-au facut doar in scris, fara ca bunul sa fie instrainat. Intre timp se deschide procedura de faliment fata de societate, fiind desemnat un lichidator judiciar. Am primit acasa nenumarate instiintari de a ma prezenta la proces, dar cand mergeam sa-l intreb pe "fostul sef" (administratorul firmei) ce e de facut, imi spunea sa stau linistit, sa nu ma prezint. Acum am primit hotararea prin care se dispune ca: eu, subdobanditorul trebuie sa restitui autoturismul impreuna cu echipamentul de taximetrie firmei falite reprezentata acum de acest lichidator judiciar, sau in caz contrar contravaloarea acesteia. Cum pot dovedi ca suma platita pentru aceasta masina a fost achitata de mine si ca toate aceste proceduri si acte au fost formale pentru a putea desfasura activitatea de taximetrie. Mentionez ca hotararea nu este definitiva, ci cu drept de recurs in 7 zile de la comunicare. Va multumesc .
Greu de spus daca ati putea avea sorti de izbanda.
Incercati sa va cautati avocat pentru a-l consulta detaliat si sa vada si actele.
Macar veti afla sigur daca aveti sau nu vreo sansa.
De principiu, se poate spune ca nu aveti nicio sansa.
Este prea tarziu sa mai actionati.Ati asteptat prea mult.
Asa se vad lucrurile la o prima vedere sumara.
Presupun că aţi primit o sentinţă. În cuprinsul ei vi se indică şi calea de atac. Uzaţi de ea. E singura dumneavoastră şansă.
Cine nu deschide ochii, deschide punga. Trebuia să vă prezentaţi la proces şi să vă apăraţi, nu să speraţi, orbeşte, în vorbele fără acoperire ale fostului administrator.
O intrebare
carmen_sinus
Buna ziua,
Sunt in situatia salariatului cu preaviz de incetare a CIM. Preavizul a fost dat de catre lichidatorul judiciar al societatii la care eu am ... (vezi toată discuția)