avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... CADASTRU, INTABULARE
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

CADASTRU, INTABULARE

Am de facut cartea funciara pe un teren si o casa mostenita, veche din 1960. Cand a fost dat terenul a fost dat cu obligatia de a construi in maxim 6 ani, deci autorizatia de constructie nu exista. Exista doar din rolul fiscal de la texe si impozite.
Am facut toate copiile legalizate la notar, am facut si planul cadastral si am ajuns la primaria de sector6 unde mi s-a spus ca, va trebui cautat la arhiva autorizatia de constructie ( chiar daca nu exista,)si in imi trebuie o declaratie de la notar ca nu am primit niciodata amenzi de la circa financiara ...etc. Stie cineva cum trebuie sa sune aceasta declaratie notariala? Ma poate ajuta cineva? Sincera sa fiu, simt ca innebunesc....#-o
Cel mai recent răspuns: smile_506 , utilizator 00:23, 20 Noiembrie 2012
Cu referire la declaratia notariala stie notarul ce trebuie sa faca...
pai nu stie, asta e problema.....mi-a spus ca nu a mai auzit asa ceva....spuneti-mi va rog frumos unde sa ma duc? la care notar in Bucuresti, ca la 3 notari am fost si toti trei zic ca nu au mai auzit de asa ceva....multumesc
Inteleg ca de la Primarie sector 6 trebuie sa luati din arhiva doar o copie dupa autorizatia de constructie, mergeti inapoi(sau sunati) si intrebati la ce le trebuie si acea declaratie. In fond nu solicitati decat o copie din arhiva lor, altceva nimic! Cred ca mai degraba va trebuie un Certificat de atestare fiscala ca nu aveti datorii catre bugetul local....? !
Da, imi trebuie din arhiva lor o copie...doar ca fiind un imobil vechi din 1938 nu exista autorizatie de constructie. Terenul a fost vandut cu conditia ca pana in 1960 sa construiasca. Ceea ce au si facut strabunicii ci bunicii mei. Acum cei de la primarie , neexistand aceasta autorizatie imi cer o autodeclaratie de la notar ca, pe propria raspundere declar ca aceasta cladire nu a fost amendata.....dar nu stiu cum trebuie formulata aceasta declaratie.
Tocmai am fost acum la un notar aici in bloc la mine, si mi-a spus ca nu stie...
Aceasta declaratie imi trebuie ca ulterior sa fac cartea funciara. Rol-ul fiscal l-am facut e ok, nu sunt datorii.
Multumesc mult .
Doamna sa va elibereze o hartie din care sa rezulte ca la arhiva pe care ei o au incepand cu anul.... nu exista nicioautorizatie de constructie la imobilul din str.....nr. .... etc.

Alte discuții în legătură

Stingerea dreptului de abitatie viagera mariamem mariamem Daca s-a desfiintat (prin demolare) imobilul asupra caruia era constituita abitatia, ce mai poate cere persoana care odata beneficia de acest drept? Acel ... (vezi toată discuția)
Respingere dosar intabulare max_0617 max_0617 Buna ziua, Locuiesc in Bucuresti, intr-un apartament construit de bunicii mei in 1938, dreptul de proprietate fiind transmis prin certificate de mostenitor ... (vezi toată discuția)
Casa noua construita pe amprenta casei vechi unika01 unika01 Buna ziua, Doresc sa achizitionez o casa. E noua, e la gri. Casa a fost construita intr-o zona necooperativizata (fara titlu de proprietatate), pe amprenta ... (vezi toată discuția)