avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa noua construita pe amprenta casei vechi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa noua construita pe amprenta casei vechi

Buna ziua,
Doresc sa achizitionez o casa. E noua, e la gri. Casa a fost construita intr-o zona necooperativizata (fara titlu de proprietatate), pe amprenta casei vechi.
Vanzatorul mi-a aratat actele. Are:
1.Tabel de miscare-parcelare (fisa imobilului intravilan) casa+teren
2.Referat de admitere prima inregistrare imobil cu numar cadastral provizoriu
3.Plan de situatie intravilan
4.un act de identificare a terenului intravilan pe care este construita casa, cu specificarea vecinilor si a imprejmuirii (naturale si cu gard)
5.Incadradrea in zona
6.Contract CEZ + facturi curent achitate la zi
7.Chitante pentru creantele bugetelor locale - taxe la zi, impozit pe teren si cladire
Urmeaza sa iasa cartea funciara.
Problema e urmatoarea: casa pe care doresc eu sa o achizitionez este construita in 2011, din bca si la gri, iar in acte apare ca si constructie din caramida finalizata in 88. Suprafata la sol coincide, numarul de nivele coincide, anul si stadiul constructiei nu.
Ce fac si cum fac? Imi place casa. Mi s-a propus "vanzarea" la primar. Nu stiu ce inseamna asta, n-am mai auzit asa ceva. Vreau sa o achizitionez corect, la notar, cu contract de vanzare cumparare.
I-as da omului si un mic avans, sa rezolve actele si/sau sa intre in legalitate dar nu stiu sub ce forma. Precontract notarial nu cred ca se poate face in stadiul actual.
Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2017
unika01, utilizator
Cel mai recent răspuns: unika01 , utilizator 22:43, 22 Februarie 2017
Cred ca la primarie se pot reactualiza datele.O sa platiti impozit mai mare fiindca nu se mai scade uzura casei.
Nu imi fac griji pentru impozit. Ma tem de incurcaturi ulterioare, de sicane. Mi se pare ciudat sa cumpar o casa fara contract de vanzare, asa cum mi s-a propus. Mai exact, e vorba sa mergem impreuna la primarie, sa expunem situatia, iar primarul sa schimbe rolul, trecandu-ma pe mine in locul platitorului actual. Nu mi se pare ceva serios. Daca, la un moment dat, vine cineva si spune ca banii platiti sunt pentru a ma folosi temporar de casa? Poate aberez, e drept ca nu ma pricep....
Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2017
unika01, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamne , Dumnezeule! Cum si ganditi sa cumparati o casa fara contract de v-c? Daca o sa platiti impozitul in locul persoanei , nu inseamna ca deveniti proprietar , ci doar ca folositi imobilul,atat!
Daca cumparati aveti grija sa achitati totul prin banca sa aveti dovada, omul nu pare deloc serios!
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2017
ContSters416386, utilizator
S-au demarat procedurile pentru un nou cadastru, care sa specifice casa noua si nu pe cea veche. Sigur, nu pot cumpara "prin primarie". Si nu am de gand sa dau banii fara a avea dovada ca si pentru ce am platit. Doream insa sa platesc un avans (1000 eur) dar ... se pare ca nu exista varianta legala. Ar mai fi o problema, nu exista autorizatie de demolare si de constructie.
Of! Cate probleme sunt cu casele la tara! Au demolat, construit, consolidat cu voie de la primarii, actele sunt pline de erori...sau poate n-am eu noroc, nu stiu...
Cadastru pt casa noua se face in baza documentelor: Daca nu exista nu se poate face cadastru pt constructia noua.

"Prima inscriere in cartea funciara a unei constructii noi (sau intabularea constructiei) reprezinta operatiunea prin care o constructie noua se intabuleaza (se inscrie in Cartea Funciara).Conditia necesara ca aceasta constructie sa poata fi intabulata, este ca, terenul pe care se afla, sa fie inscris in Cartea Funciara, anterior efectuarii acestei operatiuni de inscriere a constructiei noi.
Acte necesare:
Autorizatie de construire – original sau copie legalizata
Copii schite vizate spre neschimbare anexe la autorizatia de construire (doar releveele pe nivele)
Proces verbal de receptie la finalizarea lucrarilor – original sau copie legalizata
Extras de carte funciara pentru informare (nu mai vechi de o luna) – original
Certificat de performanta energetica – copie legalizata (doar daca constructia a fost receptionata dupa iulie 2013
Certificat fiscal ( nu mai vechi de o luna) – original
Alte acte:"
Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2017
ContSters416386, utilizator

Alte discuții în legătură

Consolidare casa veche Dora Iulia Dora Iulia Buna ziua, Am si eu mai multe intrebari si sper sa gasesc raspunsul in aceasta comunitate. Am o casa veche in Bucuresti aproximativ din anul 1960 din ... (vezi toată discuția)
Actualizare carte funciara Gigi_78 Gigi_78 Buna Dimineata ! Doresc sa stiu, daca o proprietate imobiliara, alcatuita din teren intravilan arabil si curti constructii, in acte+carte funciara existind ... (vezi toată discuția)
Lntabularea unei constructii noi Fat-Frumos Fat-Frumos Am o casa noua ridicata in regie proprie si cu autorizatia de constructie expirata din 2011(cea de pe parter). Am ridicat mansarda fara autorizatie de ... (vezi toată discuția)