Am de facut cartea funciara pe un teren si o casa mostenita, veche din 1960. Cand a fost dat terenul a fost dat cu obligatia de a construi in maxim 6 ani, deci autorizatia de constructie nu exista. Exista doar din rolul fiscal de la texe si impozite.
Am facut toate copiile legalizate la notar, am facut si planul cadastral si am ajuns la primaria de sector6 unde mi s-a spus ca, va trebui cautat la arhiva autorizatia de constructie ( chiar daca nu exista,)si in imi trebuie o declaratie de la notar ca nu am primit niciodata amenzi de la circa financiara ...etc. Stie cineva cum trebuie sa sune aceasta declaratie notariala? Ma poate ajuta cineva? Sincera sa fiu, simt ca innebunesc....#-o
pai cererea aia la arhiva am facut-o, astept sa imi dea hartia...peste max o luna...#-o dar problema e declaratia asta la notar.....se pare ca sunt un caz unic, si imposibil...nu a mai faut nimeni o carte funciara la un teren din 1938 fara autorizatie de constructie?:help:
poate o fi declaratia accea ca terenul nu nu face obiectul unui litigiu..tinand cont de faptul ca terenul a fost cumparat de la stat in 1938...poate, zic....nu sunt sigura.
Mai ales ca fiind achizitionat inainte de 1950, era in vigoare C.Civil din 1924...
Bingo !Am descoperit!!!! Pentru cine are constructii mai vechi dinainte de 1950 intra sub alta lege.
Se refera la legea nr 50 /1991 si reactualizata in 2004.:surrender: