avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si partaj

Am divortat anul acesta (singura infatisare a fost in septembrie si inca asteptam decizia); am facut tranzactie in fata avocatului unei parti unde ne-am inteles asupra tuturor problemelor si cu ea am fost in instanta iar aceasta a fost de acord cu desfacerea casatoriei; am avut de impartit un bun imobil-apartament pentru care a trebuit sa platim la CEC taxa juduciara, o suma destul de mare; va rog sa-mi spuneti, avand in vedere ca ne-am inteles de la inceput si nu mai sunt alte infatisari, putem recupera ceva din taxa judiciara platita la CEC? daca da, cat si cum? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 14:15, 8 Noiembrie 2012
Puteati recupera in caz ca mergeati la mediator sa va intocmeasca tranzactia, asta bineinteles daca avocatul binevoia sa va informeze.Cred ca nu v-a spus ca puteti recupera taxa platita, a preferat sa-si incaseze onorariul si atat.
va multumesc; av. a fost al sotiei; putea face ceva sa ia singura banii? poate un av. sa aibe si functia de mediator?
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2012
papadopoulos, utilizator
Ce puteti face, e sa depuneti cerere de restituire a taxei de timbru , o depuneti la aceeasi instanta. Mai departe, ramane de vazut daca va da ceva sau nu.
Art. 63 din legea192/2006 era in vigoare in forma asta cand s-a pronuntat instanta asupra tranzactiei :
(1) In cazul in care conflictul a fost solutionat pe calea medierii, instanta va pronunta, la cererea partilor, o hotarare, potrivit dispozitiilor art. 271 din Codul de procedura civila.

Un avocat poate fi si mediator, poate a redactat acea tranzactie in aceasta calitate.

va multumesc. toate cele bune.
Cu siguranta nu era mediator, altfel aflati inainte sa va adresati acestui site.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral pe rolul instantei LORINTZ LORINTZ ce fel de act trebuie incheiat intre mostenitori ,DUPA SUCCESIUNE,pt a renunta toti in favoarea unuia singur...mentionez ca succesiunea se face la ... (vezi toată discuția)
Divort nucusor nucusor cum se poate divorta ,impartii lucrurile(partaj) rapid si ieftin daca cei doi soti se inteleg si sunt de acord cu divortu si impartitul bunurilor? 9 (vezi toată discuția)
Lamuriri partaj judiciar sivik sivik Bună ziua, Întrebare: Într-un proces de partaj judiciar sunt suficiente întâmpinările trimise de pârâți privind situația terenului ... (vezi toată discuția)