avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... transfer indemnizatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

transfer indemnizatie copil

BUNA ZIUA,
Am optat pt concediu crestere copil pe o perioada de 2 ani, dar doresc sa ma intorc mai repede la lucru si sa transfer sotului indemnizatia. El lucreaza de 3 ani si indeplineste conditiile necesare intocmirii dosarului.
Am citit mai multe variante: poate ramane el acasa in locul meu, sa beneficieze de indemnizatie in locul meu, avand in vedere ca si el lucreaza de peste 12 luni, neintrerupt.
O alta varianta spunea ca eu pot lua stimulentul de 500 lei, cf noii legi, chiar daca am optat pt 2 ani( era valabil doar la mamele care opteaza pt 1 an) si el sa ia indemnizatia.
Imi puteti spune in ce conditii pot transfera indemnizatia sotului meu? Are un venit net de 1700 lei/luna. Fetita mea a implinit 1 an luna trecuta.
Cel mai recent răspuns: puiutza , utilizator 16:39, 13 Noiembrie 2012
"Art. 11. - Dreptul la concediul pentru cresterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1) se acorda pe baza netransferabila persoanelor ai caror copii se nasc incepand cu data de 1 martie 2012, ....
Ce dragut X-(ar fi sa luati dvs, stimulentul si sotul indemnizatia... Nu credeti ca e cam mult..?..
1. Daca ati optat pentru CCC pana la 2 ani si reluati activitatea dupa ce implineste copilul 2 ani puteti beneficia de stimulentul de insertie.

2. Nu puteti transfera sotului nici indemnizatia pentru CCC nici stimulentul de insertie.
Dl Leuca, intrebarea era adresata d-lui Tudor Valeriu. Multumesc, oricum, pt promptitudinea d-voastra.
Repet; am citit si eu pe internet cele scrise, nu le-am inventat.
Fiind nascuta in 2011 fetita mea, ma intrebam daca se poate totusi transfera pt ca sun oameni care spun ca au putut face acest lucru.
Multumesc!
Multumesc pt raspuns!
Primesc stimulentul ddupa cei 2 ani??
Nu de cand reiau serviciul, adica 1 an, si pana implineste ea 2 ani, avand in vedere ca am optat pt 2 ani?
Ma iertati ca m-am bagat... Nu aveam de unde sa stiu ca intrebarea era adresata strict domnului Valeriu Tudor.....Stimulentul il veti primi pana la implinirea varstei de 2 ani, nu si dupa aceea! S-a produs o greseala in raspunsul domnului Valeriu Tudor (un MARE OM:vishenka:

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie cafeaculapte cafeaculapte Buna ziua, va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac si de ce acte am nevoie sa renunt la concediu crestere copil si sa primesc stimulentul de insertie. Incep ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez sa primesc stimulentul de insertie? florinonly florinonly Buna ziua, Va rog sa imi comunicati cand pot sa ma intorc incampul muncii pentru a beneficia de stimuletul de intoarcere din concediul crestere ingrijire ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil carmen morogan carmen morogan buna ziua! va rog frumos sa ma indrumati si pe mine...de la serviciu nu au stiut sa imi spuna..eu sunt o proaspata mamica si am optat ptr.concediu de ... (vezi toată discuția)