avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... De ani de zile platesc in plus
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

De ani de zile platesc in plus

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Platesc de ani de zile la lista de intretinere diferenta apa rece sume intre 14 si 20 ron, luna de luna.
Motivul este ca ceilalti locatari nu duc citirea apometelor la timp. Dar este o scuza cred eu, pentru ca sunt cam multi restantieri si ei isi iau masuri de siguranta.
As dori sa va mai intreb daca comisionul de administrare de 41 ron la o suprafata locuibila de 93 metri patrati nu este destul de mare?
Va multumesc.

Interventie moderator:
Va rog sa nu mai folositi exclusiv litere mari si prescurtari in text. Multumesc!

Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2012
Adriantot, moderator
Cel mai recent răspuns: betty1 , utilizator 12:53, 8 Noiembrie 2012
Ce platiti la asociatie? Taxa de salubrizare sau curatenia pe casa scarii?
Taxa de salubrizare este pe numar de persoane iar curatenia pe casa scarii se repartizeaza pe cota indiviza de proprietate (suprafata utila a apartamentului).
Taxa de salubrizare(gunoi menajer),da stiu este pe nr de persoane,cum mi-ai spus aici nu conteaza suprafata doar nr de persoane,daca sunt tot alea nu prea are cum sa difere suma nu?
Cum se calculeaza taxa pentru gunoiul menajer?Am doua locuinte situate pe aceeasi strada,la una platesc suma de 6 ron la cealalta de 10 de persoana,este corect?

Da este corect, asta pentru ca la apartamentul pentru care platiti 6 lei, numarul persoanelor declarate este mai mic decat numarul persoanelor care locuiesc in condominiu, atunci suma platita se imparte la un numar de persoane mai mare si platiti mai putin, iar la cel la care platiti 10 lei numarul declarat este egal cu numarul de persoane care locuiesc in condominiu.
Asta depinde de cum se "orienteaza" administratorul cand declara celor de la salubritate cate persoane locuiesc in condominiu.

Apartamentul 1 unde locuieste 1 persoana si plateste 6 ron
Apartamentul 2 unde locuieste 1 persoana si plateste 10 ron.
In blocul unde este situat apartamentul 2 daca locuiesc mai multe persoane decat sunt declarate in bloc?taxa nu se imparte la nr exact pt fiecare apartament in functie de cate persoane sunt?eu sunt sigura ca administratora si presedinta stiu exact cate persoane locuiesc acolo.
In blocul unde este situat apartamentul 1 situatia este tot aia.
Ultima modificare: Joi, 8 Noiembrie 2012
Adriantot, moderator
La fiecare bloc aceasta cota pe persoana este un rezultat al operatiunii de impartire a sumei din factura la numarul de persoane prezente. Suma facturata este direct proportionala cu numarul de persoane declarat la contractare si apoi, in unele cazuri, la modificarea acestui numar din cand in cand.

Sumele si numarul de persoane fiind diferit la cele doua asociatii pot rezulta doua cote / persoana diferite.
@thran are dreptate. Depinde de cate persoane au fost declarate pentru facturare la cele doua asociatii.
Daca la asociatia A sunt deobicei in jur de 200 persoane si ei au declarat 180, suma facturata de prestator este pentru 180, dar se imparte la 200, deci un rezultat mai mic.
Daca la asociatia B sunt 200 persoane si se declara la facturare 200, suma facturata va fi mai mare si, deci, si rezultatul va fi mai mare decat la asociatia A.

Alte discuții în legătură

Firma curatenie soorin soorin De la autoritatiile locale,cota parte indiviza pentru firma de curatenie este suprafata utila x cost mp x persoanele care locuiesc in apartament.Unde ma pot ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari si neconcordanta impozit + taxa gunoi menajer justlivefree justlivefree Buna ziua, va rog cu amabilitate sa ma luminati in privinta urmatoarei neconcordante. Locuiesc intr-un apartament din mun. Suceava - [b]persoane trecute ... (vezi toată discuția)
Contract prestarii servicii ANGHELTUDORITA ANGHELTUDORITA ASOCIATIA DE PROPIETARII ESTE OBLIGATA SA INCHEIE CONTRACT CU FIRMA DE SALUBRITATE,SAU SE INCHEIE CONTRACT INDIVIDUAL CU FIECARE PROPIETAR ? (vezi toată discuția)