avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier cu victime
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier cu victime

In vara am avut un accident rutier in judetul Constanta, eu fiind din judetul Dambovita. Vinovatul eram eu, din pacate, iar in cealalta masina implicata au fost teri persoane care au fost transportate cu ambulanta la spital . Din fericire nu a fost decat sperietura si nimic mai mult: nici un traumatism, nici o rana, nimic, doar sperietura. Li s-a dat drumul acasa si ulterior am discutat si au spus ca nu au pretentii materiale.Am dat asigurarea celuilalt pentru reparatia masinii, eu urmand sa o repar singur . Ma rog , ideea este ca , fiind eu vinovatul si sofer profesionist, pana la solutionarea cazului trebuie sa ma deplasez la 30 de zile la Constanta la parchet si la politie pentru a-mi prelungi dovada. Ma intereseaza daca se poate sa imi prelungesc dovada la mine in judet (in Dambovita) sau cum as putea sa procedez ( daca nu se poate ) sa grabesc cumva solutionarea cazului ca sa nu mai fiu nevoit sa merg lunar la Constanta. Stiu ca va trebui sa stau " pe tusa" fara permis, dar asta e! As vrea totusi , sa imi spuna cineva ce as putea sa fac , DACA se poate face ceva ! E destul de costisitoare deplasarea la Constanta tinand cont ca am de intretinut o familie ( mai exact 2 copii minori ) si sotia care nu lucreaza. In speranta ca cineva ma sfatuieste, va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: rosescu_matei , utilizator 14:30, 4 Aprilie 2013
Multumesc mult! Sa va auda Dumnezeu!
LA MULTI ANI TUTUROR ! Iata ca am intrat in noul an tot cu "tinicheaua de coada" cum se spune.Inca trebuie sa ma mai "plimb putin" pe parchetul din Constanta pentru ca ,din pacate nu s-a incheiat dosarul meu.Oare chiar nu mai lucreaza nimeni la acele dosare? Au trecut totusi aproape sase luni si eu inca merg la fiecare 30 de zile in Constanta pentru prelungirea dovezii. Am luat legatura telefonic si cu agentul care a fost la incheierea procesului verbal la locul accidentului si acesta a spus cum au mai spus si altii: trebuie sa se dea NUP.Dar cand? Odata ce nu se mai cer declaratii, odata ce nu exista pretentii, ce se mai asteapta oare?Ma gandesc sa fac o cerere la comandantul politiei judetului Constanta ? O fi bine ... o fi rau? imi poate spune cineva cum sa procedez sa urgentez incheierea dosarului? Ca de asteptat, m-am saturat asa cum m-am saturat de plimbare la Constanta in fiecare luna!Nici nu mai pun la socoteala cheltuiala!Imaginati-va daca se poate trai dintr-un salariu de 8 milioane cu doi copii minori scolari si sotia casnica dupa ce aproximativ 2-2,5 milioane ma costa drumul , adica asa -zisa "plimbare" la parchet si la tribunal la Constanta!! Om trai noi in Romania dar chiar nu aude nimeni si nu face nimeni nimic pentru noi???????????
Faceti o cerere adresata procurorului de caz prin care solicitati urgentarea rezolvarii dosarului. Succes!
multumesc pentru raspuns. mai este o problema: in ultimele doua luni nu am prelungit dovada fix la data mentionata, deci au fost zile cand prsctic am avut "suspendat" permisul. aceste zile in care eu am stat "pe tusa" mi se vor scadea din pedeapsa cumva? multumesc anticipat, cu scuzele de rigoare. stiu ca devin nerabdator dar, nu am avut de-a face cu astfel de situatii iar acum ma simt ... ca un mare delicvent, ca un nenorocit, numai cand ma gandesc la pedeapsa!
Salutare tuturor! Iata ca mai am putin si se implineste un an de la accident! eu inca ma plimb la Constanta pentru prelungirea dovezii pentru ca nu am primit acel "nup". Care este de fapt termenul legal de solutionare a unui dosar asemanator cu al meu? Amintesc : "victimele " nu au depus nicio plangere pentru ca nu au pretentii si acum, la aproape 8 luni, nu cred ca mai are valabilitate o plangere deoarece in acest timp se puteau intampla multe ( probleme de sanatate care sa afecteze luciditatea sau eu stiu... Doamne fereste! altceva.. .Sincer, mi s-a luat tot plimbandu-ma la Constanta ca sa nu mai vorbesc de bani! Oare nu ma poate indruma nimeni , nu imi poate spune nimeni ce sa fac sa grabesc intr-un fel sau altul solutionarea acestui caz?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victime- cat timp dureaza solutionarea dosarului? rosescu_matei rosescu_matei am avut un accident rutier in vara la Constanta , am fost eu vinovat si victimele nu au avut pretentii dar nici nu li s-au luat declaratii. de atunci ma tot ... (vezi toată discuția)
Solutionare dosar cu propunere nup tao tao Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident din care a rezultat ranirea usoara a unei persoane. M-am inteles cu persoana respectiva, a dat declaratie ... (vezi toată discuția)