avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cazier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cazier

Intrebarea mea este ca am un proces penal incheiat pentru lovire si alte violente, cu o condamnare de 2 ani cu suspendare. Asta inseamna un cazier patat. Va fi vreodata cazierul meu curat ? Si dupa cat timp ?
Cel mai recent răspuns: avocatnetsimpleuser , utilizator 23:50, 7 Noiembrie 2012
Dupa implinirea termenului de incercare veti fi reabilitat de drept,pana atunci va aparea condamnarea in cazier.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2012
Stefan Bicov, Avocat
Termenul de incercare se compune din cuantumul pedepsei aplicate- 2 ani la care se adauga un interval de timp de 2 ani potrivit art 82 c.pen- total 4 ani.
Termenul de incercare se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Veti fi reabilitat de drept dupa expirarea termenului de incercare daca vor fi indeplinite conditiile art 86 c.pen.
Art. 86
Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei
Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept.


Depinde la ce va referiti prin ''cazier curat''.Dupa trecerea intervalului de 4 ani,va interveni reabilitarea de drept,data la care veti putea solicita cazierul si va fi curat,insa nu veti putea niciodata lucra ca:politist,jandarm,pompier,magistrat,etc,deoarece fapta comisa de dumneavoastra va ramane in cazierul operativ si in bazele de date ale politiei pentru totdeauna,sau pana la alta ''revolutie'' :P

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotărâre condamnare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei- termen reabilitare ciubotariu claudiu ciubotariu claudiu Buna rog să mă ajutați să înțeleg ce să înțeleg din hotărârea :10 luni cu suspendare condiționată plus 2 ani și 10luni de încercare cat trebuie ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept- cazier- procedura Roby11 Roby11 Buna ziua, Am fost condamnat la 9 luni cu suspendare si 2 ani de incercare. decizia a fost definitiva si irevocabila pe data de 24 oct.2012. Credeti ca ... (vezi toată discuția)
Condamnat cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei-cat timp pedeapsa figureaza in cazier? mrYAYO mrYAYO as avea si eu 2 intrebari am o condamnare de 3 ani cu suspendare pentru furt as dori sa aflu cu cate luni se merge la an la pedeapsa cu suspendare si ce este ... (vezi toată discuția)