avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnat cu suspendarea conditionata a executarii ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnat cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei-cat timp pedeapsa figureaza in cazier?

as avea si eu 2 intrebari am o condamnare de 3 ani cu suspendare pentru furt as dori sa aflu cu cate luni se merge la an la pedeapsa cu suspendare si ce este mentionat in cazier la eliberarea acestuia atunci cand este patat?Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 16:30, 23 Mai 2012
Anul este cel calendaristic. Cazierul va fi "curat" dupa implinirea termenului de incercare.
In cazier sunt mentionate: pedeapsa pt infractiunea pe care ati savarsit-o, hotararea etc.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Mai 2012
ContSters178374, utilizator
Confundati pedeapsa cu executare ( in regim privativ de libertate) cu pedeapsa a carei executare a fost supendata conditionat, asa cum este in cazul dvs.
Daca ati fost condamnat la o pedeapsa de 3 ani cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, aveti un termen de incercare de 5 ani, calculat de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Termenul de incercare se compune din cuantumul pedepsei aplicate -3 ani la care se adauga un interval de timp de 2 ani potrivit art 82 al. 1 c.pen., adica total 5 ani.
In toata aceasta perioada pedeapsa aplicata va figura in cazierul dvs.
Daca in termenul de incercare nu veti savarsi o alta infractiune si nici nu se va pronunta revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in baza art 83 si 84 c.pen., veti fi reabilitat de drept, potrivit art 86 c.pen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detalii sentinta de condamnare pentru art 87 al.1 din oug.195/2002 alecs_busty alecs_busty Solutie: În baza art. 87 alin. 1 din O.U.G. 195/2002., cu aplicarea art.320 indice 1 alin.7 C.p.p. condamnă pe inculpatul P A M la pedeapsa de 8 luni ... (vezi toată discuția)
Cazier homonai homonai Intrebarea mea este ca am un proces penal incheiat pentru lovire si alte violente, cu o condamnare de 2 ani cu suspendare. Asta inseamna un cazier patat. Va fi ... (vezi toată discuția)
Stergerea din cazier judiciar DUMITRULAURENTIU DUMITRULAURENTIU in data de 15.12.2009.am fost condamnat la 9 luni inchisoare cu suspendare conditionata cf.art.81,82 CP ptr.art.87/1 OUG 195/2002,74/1,a,c CP,76/1,dCP,71,64/a ... (vezi toată discuția)