avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... stornare
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

stornare

se poate storna in contabilitatea de la administratia financiara?

se poate storna in trezoreria statului?
problema este ca am avut niste bani in cont si mi s-a pus titlu executoriu dar cu o zi inainte mi s-a aprobat cererea pentru ridicarea banilor fiind pentru salarii, dar aceasta cerere a ajjuns mai tarziu la ele ca asa este procedura, iar banii ia dat la acel titlu, si imi spune ca nu poate storna ? ca sa repare greseala. acum nu stiu ce fel de stornare este

Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 14:50, 13 Noiembrie 2012
Stornari pot fi facute in evidentele contabile ale oricarei institutii doar in conditiile legii (corectarea unor inregistrari eronate).

Dvs, daca fac referire la celalalt topic deschis si daca am inteles bine, vi s-a retinut din contul deschis la trezoreria statului o suma de bani pentru care aveati emis un titlu executoriu si infiintata o poprire.

Trebuie sa vedeti daca trezoreria a respectat formularul( cel prevazut in anexa 2) din procedura de punere in aplicare a titlurilor executorii in baza carora se solicita infiintarea popririi conturilor autoritatilor si institutiilor publice deschise la nivelul unitatilor Trezoreriei Statului - (M.Of.523/2011) si art. 1 alin 2 din ordonanta 22/2002 modificat si completatat de legea 92/2011 :

"(2)Creanţele stabilite prin titluri executorii în sarcina instituţiilor şi autorităţilor publice nu se pot achita din sumele destinate potrivit bugetului aprobat pentru acoperirea cheltuielilor de organizare şi funcţionare, inclusiv a celor de personal, în scopul îndeplinirii atribuţiilor şi obiectivelor legale, pentru care au fost înfiinţate."
(la data 11-iun-2011 Art. 1 modificat de Art. 1, punctul 2. din Legea 92/2011 )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conturi blocate primarie Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O primarie are conturile blocate.Poate face plati salariale si contributii retinute de la angajati? (vezi toată discuția)
Executare silitã sca baloisibaloi sca baloisibaloi Bună ziua, Rog colegii avocati dacă au avut sau au o spetă asemănătoare cu a mea, să mă ajute cu practică judiciară. Deţin de cca 3 ani un titlu ... (vezi toată discuția)
Concesiuni si inchirieri. insolvabil insolvabil in evidenta Primariei unde lucrez, exista in derulare contracte de inchiriere si concesiune, contracte de asociere in participatiune. am mai multe ... (vezi toată discuția)