avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Dobanda legala
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Dobanda legala

Am inteles ca in materie civila dobanda legala se stabileste la nivelul dobanzii de referinta a BNR, diminuat cu 20% si ca se aplica O.G. 9/2000.

Conform unei sentinte a Tribunalului, o institutie publica trebuie sa-mi achite o suma restanta la care sa aplice si "dobanda legala".
Pentru perioada 01.03.2008 - 01.08.2012, pentru suma de 250 lei (pe care trebuia sa o primesc in martie 2008) am primit o dobanda legala de 2 lei - pe care eu o consider gresit calculata.

Va rog sa-mi spuneti daca :
- s-a modificat legea si modul de calcul?
- suma de 2 lei este gresit sau bine calculata?
- in caz ca este gresit calculata imi puteti indica valoarea corecta?
( mentionez ca suma de 250 lei contine deja actualizarea cu indicele de inflatie)

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca cristian.turturean cristian.turturean buna ziua. instanta de judecata a decis ca fostul angajator sa plateasca drepturile salariale restante in suma de 1.000 lei actualizata cu coeficientul de ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza /se aplica - dobanda legala remuneratorie ? ... oanaportar oanaportar cum se calculeaza /se aplica - dobanda legala remuneratorie ? Buna ziua. Avem mare nevoie de dumneavostra ca sa ne ajutati cu un raspuns. Institutia ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza dobanda legala? MARIUS DRAGU MARIUS DRAGU Dupa ultima hotarare a judecatoarei a reiesit faptul ca din suma de 17000 euro se va plati dobanda legala a BNR .Cum se calculeaza dobanda avand in vedre ca ... (vezi toată discuția)