In 2004 am facut un credit la Altex in valoare de 5000 ron. Azi am primit scrisoare de laq o casa de avocatura ca in 20 zile ma vor executa silit daca nu achit toata suma de 4771.09 lei (cu penalitati). Le-am dat telefon si mi-au spus ca sa platesc in pprima faza 1000 lei si apoi se esaloneaza la 400 lei pe luna dar, sa nu merg la banca sa platesc ci sa le dau lor telefon la sfarsitul lunii cand am cei 1000 ron si imi vor spune ei unde sa platesc.
-Este in regula ce spun ei?
-Am posibilitatea sa platesc in continuare rata dar direct la banca? Daca da, cum sa procedez?
Nu am posibilitatea sa imi angajez un avocat iar firma de avocatura nu m-a contactat niciodata pana acum. In scrisoarea trimisa (nu era recomandata), spuneau ca este vorba de un credit in valoare de 4771.09 lei, m-am speriat ptr. ca stiam ca nu am facut niciun credit asa mare si le-am dat telefon.
Ce pot face in aceasta situatie? Nici nu stiu daca au dreptul sa imi ia banii ptr. ca nu mi-au trimis nicio hartie care sa specifice ca sunt indreptatiti sa imi ia banii.
In situatia in care ati fost contacatat de casa de avocatura se impune sa clarificati cu acestia conditiile de esalalonare plata credit restant
Studiati atent "scrisoarea" sa nu fie intitulata somatie
S-ar putea ca acel credit sa fie prescris, de cand n-ati mai platit ?
Nu va recunoateti inca datoria si nu faceti plati, nu semnati angajamente de plata.
Casa de avocatura nu are dreptul sa ia cu de-a sila banii, un executor judecatoresc va putea face asta daca obtine incuviintare de la instanta.
Recorelare
mancipri
Acum vreo 3 ani am imprumutat 4500 ron de la banca .citifinancial . Trebuie sa rambursez 7200. Pana acum am platit 5300 ron. Am intarziat vreo 2 rate. Cei de ... (vezi toată discuția)