avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate reteta urgenta
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

reteta urgenta

buna tuturor.am fost nevoit sa ajung cu copilul la urgenta pediatrie pentru ca medicul de familie in ziua respectiva a avut program dimineata iar copilul nu se simtea bine la sosirea de la gradinita.doamna doctor de la urgenta ne-a primit,a consultat copilul,ne-a dat indicatii despre ce si cum urma sa tratam copilul,dar a scris medicamentele pe o reteta simpla(am avut la noi toate documentele necesare dar si "atentia" cuvenita-poate nu atat la cat se astepta dansa).am fost in farmacie si am aflat ca toate acele medicamente costau 110 lei,dar compensate doar 31 lei.era seara asa ca am hotarat sa dau copilului doar ce mai aveam prin casa(pentru febra,raceala,bineinteles medicamente existente si pe reteta doamnei) urmand ca a doua zi sa merg la medicul de familie pentru acordarea unei retete compensate in acest sens.surpriza!!! "noi nu avem voie sa transcriem retete,trebuia sa va dea compensata medicul de la urgenta,bla,bla,bla!"#-o dupa ceva vreme de discutii si contre mi-a trecut pe o reteta compensata doar o parte din medicamente zicand ca data viitoare sa o sun sa ma programez(nu sunasem pentru programare la rescriere reteta),sau sa o chem pe ea la domiciliu(40-50 lei consultatia).doresc sa stiu si eu daca cineva ma poate lamuri cum este cu aceste lucruri:ma pot duce la nevoie la urgenta daca medicul de familie nu are program sau eu nu am programare,trebuia sa dea medicul de la urgenta reteta compensata sau gratuita copilului,poate medicul de familie sa transcrie o reteta de la urgenta sau de la medic specialist???????va multumesc pentru informatiile oferite!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:58, 9 Noiembrie 2012
reteta de la urgenta este transcrisa de ,medicul de familie in integralitate iar medicamentele ptr copii sunt GRATUITE. retetele de la urgenta nu se dau compensate sau gratuite ci numai cele de la medicul de familie.
Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2012
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare program vizita gabi_andreea gabi_andreea Buna ziua. Am o fetita de 4 ani si in urma divortului in urma cu 2 ani minora mi-a fost incredintata mie, adica tatal. La data respectiva pentru a putea obtine ... (vezi toată discuția)
Medicamente gratuite pentru copil cu handicap lavi_cornelia lavi_cornelia Fiul meu minor are certificat de handicap Accentuat. Conform legii 448/2006 ar trebui sa beneficieze de ”accesl gratuit la asistenta medicala, medicamente ... (vezi toată discuția)
Coplata se cere si acum kristall_c kristall_c Lunea trecuta am vrut sa merg la pediatra cu copilul meu de 1 an si 8 luni, fara programare, dupa ce cu 2 zile inainte am fost cu el la urgenta (era sambata). ... (vezi toată discuția)