avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general amortizare laptop
Discuție deschisă în Contabilitate în general

amortizare laptop

Ca titular al unei Intrepr.Individ. am achizitionat un laptop in sept.2010 (mijloc fix). Am intocmit fisa mijlocului fix in care am precizat durata de amortizare de 2 ani (amortizare liniara). Laptopul este amortizat complet din sept.2012. Pot sa-l scot din registrul de inventar in oct.2012 (valoare de iesire 0) si sa-l cedez unui copil? Daca DA, ce documente trebuie sa intocmesc?
Cel mai recent răspuns: cristian_conea , utilizator 16:49, 14 Noiembrie 2012
Proces - verbal de casare.
Faceti donatie catre copilul respectiv?
da, catre fiica mea, daca este posibil...
Dna Monica laptop-ul este amortizat, are valoare 0 si un simplu PV de casare rezolva problema. Apoi dl. poate sa faca tot ce doreste cu obiectul respectiv.
Din punct de vedere fiscal donarea unui mijloc fix complet amortizat nu va aduce nici un avantaj, dar astfel il scoateti din inventar.

Totusi, in Legea sponsorizarii nr. 32 din 1994 avem:



Art. 6. — Facilitatile prevazute in prezenta lege nu se acorda in cazul:
a) sponsorizarii reciproce intre persoane fizice sau juridice;
b) sponsorizarii efectuate de catre rude ori afini pana la gradul al patrulea inclusiv;
c) sponsorizarii unei persoane juridice fara scop lucrativ de catre o alta persoana juridica care
conduce sau controleaza direct persoana juridica sponsorizata.



Dar cum nu e vorba de nicio facilitate pe care sa v-o acorde statul, cred ca e in regula sa donati laptopul fiicei dvs. si prin acel act sa-l scoateti din inventar.

E o situatie inedita.

Alte discuții în legătură

Cum se caseaza obiecte de inventar cmi Amitrica Amitrica Buna ziua, Ma intereseaza cum procedez ca sa casez obiecte de inventar din cadrul unui cabinet de medicina de familie (imprimanta, monitor etc) (vezi toată discuția)
Nota de rebut/pv casare teiu teiu situatie: in cazul in care un container prezinta defecte majore sau se distruge ca urmare a manevrarii sau a transportarii dintr-un loc de depozitare in altul ... (vezi toată discuția)
Stampila de certific regularitatea, legalitate si oportunitatea operatiunilor croberta croberta Intr.o institutie publica persoana care aplica ştampila de certific regularitatea, legalitate si oportunitatea operatiunilor poate presedinte in comisia de ... (vezi toată discuția)