avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... CALATORII IN STRAINATATE
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

CALATORII IN STRAINATATE

Poate un cetatean roman calatorii impreuna cu sotul, care nu e catatean european, ( e palestinian) in Europa, exemplu in Suedia?
In ce conditii??
Presupun ca singur nu se poate.

Va rog ajutati-ma in chestiunea aceasta.

Multumesc!
sotul palestinian trebuie sa obtina viza pentru statul in care doreste sa calatoreasca.
nu are importanta faptul ca celalalt sot este resortisant al UE.
Poate calatori, cu mentiunea ca sotul care nu este cetatean european trebuie sa aibe viza de intrare pentru Suedia.
Multumesc pentru raspuns.
Viza ar fi necesara doar pentru Norvegia sau si daca ar dori sa mearga pana in Ungaria sau Austria??
Ideea e urmatoarea:
Sora mea e raomanca si sotul ei e din Gaza, zona de conflict.Vor sa ceara azil in Norvegia...venind cu 3 copii din Gaza, din razboi.Pentru asta e necesar sa ajunga la granita , cel putin si acolo sa ceara azil umanitar.

Cur ar putea proceda sa ajunga acolo, cu tot cu familie??
Viza va fi necesara si pentru statele in care se afla in tranzit.
eu sunt cetatean roman si am calatorit cu sotul meu care e din Iraq in sweeden ( prezenta unui cetatean UE este necesara e un fel de garantie caci se v-a intoarce.
Eu acum insa as vrea sa plec cu sotul inapoi cerand azil el fiind irakian fiind in Ro de 11 ani nu a beneficiat de nimic doar resedinta care eu cred ca era necesara cetatenie dupa atatia ani cu familie intemeiata aici copil .Daca ai aflat cv de azil in sweeden danmark UK spune-mi si mie te rog sunt un pic nesigura daca ne da vre-o tara din astea deoarece eu sotia fiind cetatean UE .
mersi mult

Alte discuții în legătură

Azil politic canada Catalin PMM Catalin PMM Salut ma numesc Catalin si doresc sa cer azil politic in Canada ma aflu aici Deja , Mentionez ca am foarte multe motive sa nu revin in tara ( Romania) Am 20 de ... (vezi toată discuția)
Cerere azil politic tatianamidani tatianamidani buna seara...v as ruga sa mi rasp,...locuiesc in Damasc.castorita si dom stabil aici.se stie situatia conflictuala din siria.a si dorii sa primesc ... (vezi toată discuția)
Intrare in romania cu pasaport suedez pt refugiati wiolet40 wiolet40 Buna seara. Vreau sa intreb daca unei persoane detinatoare de pasaport suedez pt refugiati i se permite intrarea in Romania. (vezi toată discuția)