avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Cerere azil politic
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Cerere azil politic

buna seara...v as ruga sa mi rasp,...locuiesc in Damasc.castorita si dom stabil aici.se stie situatia conflictuala din siria.a si dorii sa primesc informatii;doresc sa cer azil politic[sau emigrare] in suedia .sau oriunde ..]aici in siria nu mai sant ambasade acetor tari...cum sa procedez?..santem 3 membrii[fam].eu sotul si baiatul !.....va rog...sa ma ajuta ti!!!!!!!
Ce cetatenie aveti?

Apoi, ar trebui sa incercati sa ajungeti pe teritoriul tarii unde doriti sa obtineti o forma de protectie. Ca o parere personala, Romania nu e una din tarile care sa admita un numar semnificativ de cereri de azil. Temerea de persecutie trebuie intemeiata pe unul din cele 5 motive din Conventia de la Geneva, iar in cazul in care reclamati doar situatia din tara de origine ar trebuie sa aveti si o temere personala, subiectiva, nu doar situatia obiectiva din tara de origine. Nu stiu daca la ora asta exista vreo recomandare UNHCR pe Siria, asa cum au existat pe Irak, Afghanistan etc. de-a lungul timpului in sensul nereturnarii solicitantilor de azil proveniti din respectivele tari. Totodata, ar fi indicat sa luati legatura cu un avocat specializat pe azil inainte de a parasi tara de origine si sa va interesati ce documente ar fi in folosul cererii dvs.
va multumesc pt promptd...eu am inca cetatenie romana,fiul meu si sotul sirieni.si va rog..sa mi rasp..pt ca aici nu pot contacta un avocat[pe motive de securitate].din pacate..stiu ca romania.nu ne ar fii de folos ...problema e ca nu stiu cum a si putea ajunge fara viza..intr o tara anume?viatza de zi cu zi ne este pusa in pericol..cum si cui trebuie sa ma adresez?unde...scuza ti exprim...m ai greoaie.dar sper sa ma fi inteles.inca o data ..multumiri!
Dumneavoastra nu va trebuie viza pentru a intra in Romania. Ambasada Romaniei daca functioneaza ar trebui sa emita viza pentru sotul dvs. Copilul daca este fiul dvs. ar trebui sa fie la randul lui cetatean roman, chiar daca nu are certificat de nastere romanesc. Cel mai bine ar fi sa va urcati in primul avion si sa ajungeti in Romania, cu viza sau fara din partea sotului, pentru ca e posibil ca viza pentru sot sa dureze 30 de zile pana va fi emisa.
Pe teritoriul Romaniei sotul poate sta pana cand primeste viza pentru reintregirea familiei, apeland eventual la azil.
Obtineti transcrierea actelor pentru copil, iar pentru sot se obtine viza de reintregirea familiei sau statut de refugiat. Cu buletin romanesc (al dvs) se poate calatori in orice tara din Europa apoi.
In functie de intrarea in Schengen si de gasirea unui loc de munca pe teritoriul unui alt stat eruopean, se rezolva si dreptul de sedere mai mult de 3 luni in alta tara.
PS. Ar fi bine sa va grabiti, pentru ca o interventie militara in Siria e posibil sa se intample oricand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Azil politic saiadi saiadi buna ziua.refugiat politic din irak,locuiesc in atena de 11 ani.am facut cerere d azil politic inca din primul an care a ramas la stadiul de cerere si azi.acum ... (vezi toată discuția)
Nu pot divorta animaria11 animaria11 Sunt casatorita in Oman (Sultanatul Omanului) cu cetatean irakian – certificatul de casatorie este emis de catre autoritatile omaneze pe timpul ... (vezi toată discuția)
Azilantul si membrii familiei sale didi98 didi98 buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca sotul a primit azil intr-o alta tara,noi, respectiv eu si copiii il urmam dobandim statutul de azilanti?Sau ce se intampla ... (vezi toată discuția)