avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... CALATORII IN STRAINATATE
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

CALATORII IN STRAINATATE

Poate un cetatean roman calatorii impreuna cu sotul, care nu e catatean european, ( e palestinian) in Europa, exemplu in Suedia?
In ce conditii??
Presupun ca singur nu se poate.

Va rog ajutati-ma in chestiunea aceasta.

Multumesc!
Din momentul in care o persoana a ajuns intr-o tara considerata democrata si unde avea ocazia sa ceara azil, orice tentativa ulterioara de a cere acest lucru in alt stat este considerata, conform regulilor ONU in materie de refugiati, drept nula de drept. Romania este considerata tara democrata, unde orice persoana poate sa isi exercite in deplina libertate drepturile si optiunile politice, sexuale, religioase si de orice alta natura. Asa e in teorie - mai sunt cateva state, foarte putine, unde un roman poate obtine azil clamand ca este discriminat din punct de vedere sexual. Dar acestea sunt exceptii.
De asemenea, la ora actuala, persoanele din Irak sunt descurajate sa obtina azil in tarile occidentale, din motive de securitate si nu numai - fluxul de posibili refugiati, in cazul unui tratament lax al cererilor de azil irakiene ar fi de ordinul milioanelor.
In cazul palestinienilor, iarasi tine de noroc, poate dai peste un judecator care priveste lucrurile altfel decat regulile general acceptate. Atat in Irak cat si in Palestina exista regimuri democratice (iarasi, pe hartie, dar asta este cutuma, sa spun asa). Populatia poate deci alege si sa fie aleasa, nu exista politie politica, adica statul nu impune cu forta deciziile conducerii. Azilul politic fiind exclus, ramane cel de natura religioasa - cu sanse mai mari, dar tot de neglijabile. Sau cel de natura sexuala... dar ma indoiesc ca este cazul de fata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Azil politic canada Catalin PMM Catalin PMM Salut ma numesc Catalin si doresc sa cer azil politic in Canada ma aflu aici Deja , Mentionez ca am foarte multe motive sa nu revin in tara ( Romania) Am 20 de ... (vezi toată discuția)
Cerere azil politic tatianamidani tatianamidani buna seara...v as ruga sa mi rasp,...locuiesc in Damasc.castorita si dom stabil aici.se stie situatia conflictuala din siria.a si dorii sa primesc ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa cer divortul in irak daca sunt refugiat in romania dsasu23 dsasu23 din cauza razboiului am fugit din irak acum 5 ani si am cerut dreptul de refugiat in romania ,toate bune si frumoase viata linistita ,inainte sa fug din irak ... (vezi toată discuția)