avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract la lumina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract la lumina

contractul de lumina al casei e pe numele tatalui dar el este decedat de 20 de ani.a venit o instiintare in februarie prin care sa schimbam contractul de pe numele lui pe cel al mamei.am fost la ei dar mi-au zis sa duc titlul de proprietate al casei,dar nu-l are,pt ca abia acum am cerut in instanta,deci santem in proces.acum au venit cei de la lumina si ne-au luat contuarul.ce trebuie sa fac in acest sens ca sa pot am din nou curent.ei mi-au zis ca trebuie sa fac din nou un alt contract dar fara acea hotarare de la tribunal nu pot.de unde pot face rost de un act sau adeverinta care sa tina loc de acte?va multumesc
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 22:32, 21 Ianuarie 2013
cat dureaza o ordonanta presedentiala? daca a fost bagata pe 16 noiembrie?
in cat timp se da o hotarare daca e in ordonanta presedintiala?ma refer daca se da pe loc sau in mai multe termene?daca e urgent inseamna ca se da la primul termen cand e fixat?va multumesc
pentru a putea fi în cunoştinţă cu mai multe informaţii despre Ordonanţa Preşedinţială, cât şi la ce posibilităţi de atac vor putea recurge societatea furnizoare de energie electrică (adversarul dvs. în speţa de faţă), vă redau mai jos textul din C.Proc. Civ.

Ordonanţe preşedinţiale
Art. 581. - Instanta va putea sa ordone masuri vremelnice in cazuri grabnice, pentru pastrarea unui drept care s-ar pagubi prin intarziere, pentru prevenirea unei pagube iminente si care nu s-ar putea repara, precum si pentru inlaturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executari.
Cererea de ordonanta presedintiala se va introduce la instanta competenta sa se pronunte asupra fondului dreptului.
Ordonanta va putea fi data si fara citarea partilor si chiar atunci cand exista judecata asupra fondului dreptului.
Ordonanta este vremelnica si executorie. Instanta va putea hotari ca executarea sa se faca fara somatie sau fara trecerea unui termen.

Art. 582. - Ordonanta este supusa apelului in termen de 5 zile de la pronuntare, daca s-a dat cu citarea partilor, si de la comunicare, daca s-a dat fara citarea lor.
Instanta de apel poate suspenda executarea pana la judecarea apelului, putand sa oblige partea la depunerea unei cautiuni.
Termenul de recurs este de 5 zile si curge de la pronuntare pentru partile prezente si de la comunicare pentru cele lipsa.
Apelul si recursul se judeca de urgenta si, cu precadere, cu citarea partilor.
Impotriva executarii ordonantelor presedintiale se poate face contestatie.
va multumesc
buna seara.e posibil ca in cazul unei ordonante presedentiale,daca am avut termen acum,sa-mi dea termen tocmai la inceputul lui ianuarie?ma refer la contorul de lumina,pt ca mi l-au luat si acum santem fara lumina.daca e ordonanta presedentiala,n-ar trebui sa fie mai urgentat procesul?ca e urgenta.va multumesc

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedentiala Cezar66 Cezar66 Daca fostul sot a dat ordonanta presedentiala impotriva mea(nu pot sa intru in apartament si nu am acces la bunurile mele,mentionez ca nu am primit nici o ... (vezi toată discuția)
Ordonanta cu drept de apel? gambit gambit Buna ziua, Am castigat o hotarare prin ordonanta prezidentiala pt legaturi personale cu minorul pana la solutionarea irevocabila a dosarului de fond . Fosta ... (vezi toată discuția)
E on - 12.000 kw scursi in pamant din cauza unei greseli de realizare a instalatiei electrice black_kat black_kat Buna ziua. Cum ar trebui sa procedez in cazul in care am o fact de 6200 lei la e on , in jur de 12 000 kw , pe care nu i am consumat ? A fost o ... (vezi toată discuția)