avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... condamnat definitiv ptr abandon de familie dupa ce ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

condamnat definitiv ptr abandon de familie dupa ce parchetul a dat neanceperea urmaririi penale in alt dosar ptr abandon

in momentul in care s-a dat ordonanta de la parchet cu neanceperea urmarii penale ptr abandon de familie,fostul sot avea deja o condamnare de 1 an cu suspendare,pe care a atacat-o cu recurs.acest recurs a fost solutionat pe 7 noiembrie,iar parchetul a dat ordonanta cu cateva zile inainte.totusi nu ar fi trebuit sa tina cont de acea solutie data de judecatoria c-ta chiar daca aceasta nu era definitiva?acum fostul sot are o condamnare de 6 luni cu suspendare si termen de incercare 2 ani si 6 luni.daca depun plangere impotriva rez procurorului pot spune si ca acesta a fost condamnat pe 7 noiembrie?se va tine seama de acest aspect?
Cel mai recent răspuns: Livica , utilizator 15:09, 18 Noiembrie 2012
opinia mea este ca nu poate fi condamnat de 2 ori pentru aceeasi infractiune savarsita in forma continua
o plangere a fost facuta in 2009 si a fost judecat ptr perioada 2009 feb-2011 feb.acum este vb de o alta plangere ptr perioada feb 2011-ian 2012.ptr prima perioada a fost condamnat dupa 3 ani la 6 luni cu suspendare.iar ptr a doua...doar o amenda de 1000 lei.
In plangerea impotriva ordonantei veti putea arata toata situatia de fapt existenta pana la momentul la care faceti plangerea, inclusiv acea condamnare anterioara.

Sunt obligati sa scoata o fisa de cazier actualizata si ei si pot constata cu usurinta existenta antecedentelor.

Daca deja s-au pronuntat instantele, este evident ca in cauza sunt indeplinite conditiile angajarii raspunderii penale, existand atat fapta cat si vinovatia persoanei.
ideea e ca parchetul de la giurgiu a dat ordonanta de scoatere de sub urmarirea penala inainte de a ramane definitiva condamnarea fostului sot ptr o fapta petrecuta in per 2009-2011 feb.-data de tribunalul c-ta.cei de la giurgiu stiau f bine de existenta condamnarii la 1 an cu suspendare,dar mai stiau si ca nu era definitiva.cu alte cuvinte giurgiu a dat doar o amenda inainte de a vedea solutia din recursul fostului sot,ptr o condamnare din alta perioada ptr aceeasi fapta.in 2009 am depus la c-ta plangeri din 2 in 2 luni la pol ptr abandon...dupa 1 an de cercetare a ajuns la parchet.a mai stat si acolo ceva timp,au dat doar o amenda de 400 lei,am contestat rezolutia la prim procuror,s-a reantors dosarul la politie ptr continuarea cercetarilor ,a mai durat 1 an,a fost apoi trimis in instanta unde dupa cum vedeti a mai durat 1 an.in noiembrie 2011 am depus la giurgiu ptr ca acolo locuiam in acea perioada plangeri ptr ultimele 3 luni care nu intrau in perioada cercetata la c-ta.a trecut exact 1 an si am prmit acesata ordonanta care nu tine cont de faptul ca el mai avea si alte plangeri solutionate in instanta.el are un termen de incercare de 2 ani si 6 luni...pana voi reusi sa ajung si cu acesata plangere in istanta...trece cu siguranta perioada de incercare.si uite asa o luam de la capat din cauza faptului ca aceste cercetari dureaza exagerat de mult.
faceti plangere la prm procuror si nu va trece asa mult pana primiti o alta rezolutie care sa o infirme pe prima

Alte discuții în legătură

ce face diferenta intre inchisoare de la 1 la 3 ani si amenda in cazul art 305 pc c cod penal? desirelia75 desirelia75 Art. 305. - Abandonul de familie Sãvârsirea de cãtre persoana care are obligatia legalã de a întretine, fatã de cel îndreptãtit la ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de scoatere de sub urmarire penala-pensie de intretinere minor desirelia75 desirelia75 in urma plangerii penale de abandon de familie,parchetul a dat doar o amenda fostului sot,motivand ca am la dispozitie cale executarii silite stab prin titlu ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara neplatita claudyta claudyta buna ziua .ma numesc CLAUDIA .am divortat din 13.01.2010 .Am 2 fete si fostul sot a fost obligat prin lege sa plateasca pensia alimentara ,bani pe care nu i-a ... (vezi toată discuția)