avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ordonanta de scoatere de sub urmarire penala-pensie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ordonanta de scoatere de sub urmarire penala-pensie de intretinere minor

in urma plangerii penale de abandon de familie,parchetul a dat doar o amenda fostului sot,motivand ca am la dispozitie cale executarii silite stab prin titlu executoriu nr...cum e posibil asa ceva?intradevar instanta mi-a dat o solutie in sensul ca nu se poate stabili o suma fixa si ca acele calcule la veniturile reale le face executorul.iar parchetul a facut referire la aceasta solute.in primul rand eu in acest moment nu am contractele lui din perioada in care am depus acea plangere la politie ca sa pot merge la exector si sa se poata face calculul ,iar el nu are nimic pe numele lui si isi ascunde venturile.faptul ca eu as putea sa incep executarea in civil arata clar ca el cu rea credinta nu achita pensia si ca nu o face de buna voie.sincer chiar nu pot crede asa ceva.sunt consternata de aceasta ordonanta...banuiesc ca de la politie i-a dat inceperea urmaririi peale din mom ce acum parchetul a dat ordonanta.nu am vazut inca ordonanta doar mi-a fost citita in mare si nu stiu exact.din cate stiu eu fostul sot nu a dat nicio declaratie in acest dosar,nu a fost niciodata la politie,doar a trimis av lui niste acte..printre care si aceasta solutie de la judecatorie la care face referire acum parchetul.acum ar trebui si cei de la c-ta sa spuna la fel si individul scapa nepedepsit,fara sa intereseze pe cineva daca ai cum sa executi acea hotarare!!!!!
Cel mai recent răspuns: desirelia75 , utilizator 12:12, 15 Noiembrie 2012
Inteleg ca inca nu ati primit in mod oficial comunicarea acelei ordonante. Dupa ce o veti primi in scris aveti posibilitatea ca in 20 de zile sa o contestati, ceea ce eu va recomand.

Existenta unei fapte de natura penala nu este conditionata de posibilitatea punerii in executare sau nu a hotararii. Legea vorbeste de neplata cu rea credinta, nu de neplata in urma executarii silite.

O obligatie se executa de buna voie si doar exceptional prin executare silita.
Practica este in general in acest sens.
Daca doriti un sfat util este sa mergeti pe cale civila si sa executati silit.
Pierdeti timpul in penal in situatia descrisa.
nu am ce sa execut in civil,ptr ca domnul isi ascunde veniturile,execut nu poate fcae calculul pensiei deoarece nu avem contractele si perioadele de timp in care este sau a fost plecat.l-am executat ptr perioada din 2009-feb 2011 dar asta ptr ca eu am avut sa ii dau lui o sulta si l-am executat cum ar veni tot din banii bagati de mine in acel cont al lui blocat.el nu mai ridica banii prin conturi si nu are bunuri pe numele sau.singura posibilitate ptr a-l face sa plateasca de buna voie era teama de puscarie prin aceste dosare penale....si cu toate acestea bam inceput procedura de executare silita,astept redactarea ei dar asa cum am vb si cu executoarea...nu aveam sanse sa recuperam din bani...ptr ca nu avem de unde.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Noiembrie 2012
desirelia75, utilizator
Nu are si el un autoturism macar?
Se poate vinde foarte ieftin la licitatie publica si sa achite banii.
Se va face o evaluare foarte scazuta la bani si va achita in acest caz.

Problema dvs. este o problema generala pentru multe mame si toate se afla in aceeasi situatie.Nu sunteti singura.
masina i-a vandut-o concubinei...voi merge inainte in penal pana va ajunge unde ii e locul,eu macar am putut sa dovedesc ca are venituri si nu plateste pensia cu rea credinta,dar sunt alte femei care nu pot dovedi acest lucru,ptr ca sisitemul nu functioneaza asa cum ar trebui iar politia nu se agita deloc.daca ar vrea politia ar putea afce multe demersuri ptr aflarea adevarului...dar e mult prea greu ptr ei sa faca asta

Alte discuții în legătură

Condamnat definitiv ptr abandon de familie dupa ce parchetul a dat neanceperea urmaririi penale in alt dosar ptr abandon desirelia75 desirelia75 in momentul in care s-a dat ordonanta de la parchet cu neanceperea urmarii penale ptr abandon de familie,fostul sot avea deja o condamnare de 1 an cu ... (vezi toată discuția)
Caz nerezolvat de 4 ani de zile- neplata pensie de intretinere Adrianamaria1980 Adrianamaria1980 Ma numesc Adriana si am nevoie de ajutorul dumneavoastra.De peste 4 ani ma lupt pentru recuperarea pensiei de intretinere a fetitei mele,au avut loc mai multe ... (vezi toată discuția)
Exista cineva care a rezolvat problema pensiei alimentare in penal? Livica Livica Am citit cam tot ce s-a spus pe forum despre pensii alimentare neplatite sau platite la salariul minim pe economie cand de fapt venitul real este mult mai ... (vezi toată discuția)