avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... condamnat definitiv ptr abandon de familie dupa ce ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

condamnat definitiv ptr abandon de familie dupa ce parchetul a dat neanceperea urmaririi penale in alt dosar ptr abandon

in momentul in care s-a dat ordonanta de la parchet cu neanceperea urmarii penale ptr abandon de familie,fostul sot avea deja o condamnare de 1 an cu suspendare,pe care a atacat-o cu recurs.acest recurs a fost solutionat pe 7 noiembrie,iar parchetul a dat ordonanta cu cateva zile inainte.totusi nu ar fi trebuit sa tina cont de acea solutie data de judecatoria c-ta chiar daca aceasta nu era definitiva?acum fostul sot are o condamnare de 6 luni cu suspendare si termen de incercare 2 ani si 6 luni.daca depun plangere impotriva rez procurorului pot spune si ca acesta a fost condamnat pe 7 noiembrie?se va tine seama de acest aspect?
Cel mai recent răspuns: Livica , utilizator 15:09, 18 Noiembrie 2012
Daca a fost condamnat anterior cu inchisoare ar trebui sa insistati cu plangerea daca e vorba de perioade diferite.
Practica s-a schimbat intre timp dar totusi daca a fost condamnat anterior ar trebui condamnat din nou.
Fara avocat nu cred ca va veti putea descurca pentru ca trebuie foarte bine gandita situatia.
In ziua de astazi regula este solutia data de parchet dar in cazul dvs. exista totusi o condamnare anterioara.
Mai pot exista variante dar trebuie sa vada avocatul toate actele existente pentru a putea face ceva concret.
un individ a fost condamnat la 6 luni cu suspendare si 2 ani si 6 luni termen de incercare.inainte de a primi aceasta condamnare,a mai fost cercetat ptr o fapta savarsita cu 1 an in urma acestei condamnari de 6 luni iar dosarul urmeaza sa ajunga in instanta.ce se va intampla daca va fi gasit vinovat ?
Am facut si eu plangere la prim procuror impotriva rezolutiei date de acesta, pentru ca , desi erau dovezi clare la dosar ca fostul sot face doua voiaje pe an si prin urmare are venituri mult mai mari. Spre surprinderea mea, cand am fost chemata la politie am constatat cu stupoare ca dosarul in care am facut plangerea s-a inchis si acum am o plngere noua. Nu stiu daca e bine sau rau dar e clar ca nimeni nu asculta pe nimeni! Partea buna e ca acum am gasit un politist tanar care are chef sa faca dreptate! Pentru moment! Sa vedem ce va fi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

ce face diferenta intre inchisoare de la 1 la 3 ani si amenda in cazul art 305 pc c cod penal? desirelia75 desirelia75 Art. 305. - Abandonul de familie Sãvârsirea de cãtre persoana care are obligatia legalã de a întretine, fatã de cel îndreptãtit la ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de scoatere de sub urmarire penala-pensie de intretinere minor desirelia75 desirelia75 in urma plangerii penale de abandon de familie,parchetul a dat doar o amenda fostului sot,motivand ca am la dispozitie cale executarii silite stab prin titlu ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara neplatita claudyta claudyta buna ziua .ma numesc CLAUDIA .am divortat din 13.01.2010 .Am 2 fete si fostul sot a fost obligat prin lege sa plateasca pensia alimentara ,bani pe care nu i-a ... (vezi toată discuția)