avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala pentru trecere prin loc ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala pentru trecere prin loc nepermis

Buna seara!Am depus acum 3 luni o contestatie contra unui proces verbal primit pentru traversare prin loc nepermis.Am primit ieri citatie ca pe data de 5 decembrie sa ma prezint la tribunal eu neputand sa ma prezint in acea data si nu as mai fi interesat de aceasta contestatie.In caz ca nu ma prezint ce se poate intampla?Va multumesc.Cu stima!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:17, 12 Noiembrie 2012
Am fost amendat in Constanta, oras in care locuiesc.Eu nu as mai fi interesat de contestatie.Nu se poate anula cumva contestatia??Sau in caz ca nu ma prezint ce se poate intampla??
Daca vreti neaparat sa va retrageti contestatia si nu va puteti prezenta la termen in fata instantei, puteti merge la un notariat si da o declaratie in care mentionati faptul ca intelegeti sa va retrageti contestatia formulata de dvs, care priveste procesul verbal din data , ce formeaza obiectul dosarului..., pe rolul Judecatoriei..., cu termen la data de.....
Declaratia autentificata o depuneti la instanta sau o trimiteti cu posta recomandata cu confirmare de primire.

FranciscGerber a scris:

puteti merge la un notariat si da o declaratie in care mentionati faptul ca intelegeti sa va retrageti contestatia (...)

nu inteleg de ce trebuie o declaratie notariala.
pur si simplu depuneti la registratura judecatoriei o cerere, intampinare, ii spuneti cum doriti, prin care anuntati ca va retrageti plangerea. nu se va intampla nimic, instanta va lua act de decizia de retragere a plangerii si va lua o hotarare in consecinta. simplu!

" Domnule Presedinte,
Subsemnatul bla bla bla, domiciliat in Constanta, blablabla, parte in dosarul nr. bla, prin prezenta va rog sa luati act de decizia de a-mi retrage plangerea impotriva procesului verbal de contraventie nr.bla intocmit de BPR Constanta.
Data:bla.11.2012
Semnat Blablabla
Dlui Presedinte al Judecatoriei Constanta"
PS:Regret ca am intocmit plangerea respectiva.:sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca nu ma prezint la a doua infatisare? butoi butoi am un proces deoarece agentul de circulatie mi-a gresit datele de identitate in procesul verbal..legea imi da mie dreptate,dar mi-au mutat procesul in alt ... (vezi toată discuția)
Aratati-mi, va rog, un model de retragere a plangerii contraventionale Vieru Stefan Vieru Stefan am depus o contestatie a unui proces verbal-abatere de la regulilro de circulatie si vreau sa-mi retrag plangerea de la judecatorie,va rog aratati-mi un ... (vezi toată discuția)
Procedura contestare proces-verbal Brezae Brezae Buna ziua. Am fost oprit de catre un echipaj de politie in afara unei localitati, unde este o limitare de 70km/h, si am fost depistat cu 125 km/h. Am facut ... (vezi toată discuția)