avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare incadrare la absolvire facultate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare incadrare la absolvire facultate

Sunt sef birou intr-o institutie publica.Am o vechime in munca de 23 ani.Pana in anul 2008 am fost incadrata ca si contabil IA cu delegatie de sef birou.In 2008 am absolvit facultatea si am fost incadrata economist III .
Va rog sa imi spuneti cum intelegeti dvs.acea "vechime in specialitate", si dupa cati ani voi putea fi incadrata ca economist IA .
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:37, 13 Noiembrie 2012
petu a scris:

Sunt sef birou intr-o institutie publica.


E important sa comunicati la ce unitate bugetara lucrati pentru ca gradele de care faceti vorbire variaza de la IA la debutant. Pentru lamuriri accesati si link [ link extern ] .


Pana in anul 2008 am fost incadrata ca si contabil IA cu delegatie de sef birou.
...In 2008 am absolvit facultatea si am fost incadrata economist III .


E important sa comunicati daca sunteti in continuare sef de birou, ce denumire poarta biroul unde spuneti ca sunteti sefa, daca aveti in acest moment alte atributii decat cele pe care le-ati avut inainte de terminarea facultatii, si ce sectie a facutatii a-ti absolvit.


Am o vechime in munca de 23 ani.


Incadrarile in functia de economist se fac pe baza codului COR. E important sa comunicati ce cod COR aveti in noua incadrare din cele legale.

Consultati lista de mai jos

263101 consilier/expert/inspector/referent/economist in management
263102 consilier/expert/inspector/referent/economist in economie generala
263103 consilier/expert/inspector/referent/economist in economia mediului
263104 consilier/expert/inspector/referent/economist in comert si marketing
263105 consilier/expert/inspector/referent/economist in relatii economice internationale
263106 consilier/expert/inspector/referent/economist in gestiunea economica
263107 consultant in management
263108 tehnician economist
263109 inginer economist
263110 inspector de concurenta
263111 administrator financiar (patrimoniu) (studii superioare)
263112 cercetator economist in management
263113 asistent de cercetare economist in management
263114 cercetator economist in economia mediului
263115 asistent de cercetare economist in economia mediului
263116 cercetator economist in economia generala
263117 asistent de cercetare economist in economia generala
263118 cercetator economist in economie agroalimentara
263119 asistent de cercetare economist in economie agroalimentara
263120 cercetator economist in marketing
263121 asistent de cercetare economist in marketing
263122 cercetator economist in relatii economice internationale
263123 asistent de cercetare economist in relatii economice internationale
263124 cercetator economist in gestiunea economica
263125 asistent de cercetare economist in gestiunea economica
263126 secretar economic (studii superioare).


Va rog sa imi spuneti cum intelegeti dvs.acea "vechime in specialitate", si dupa cati ani voi putea fi incadrata ca economist IA .


Sunt de parere ca „vechime in specialitate”, se refera la postul de economist a unui lucrator in cadrul unui birou cu atributii economice, dar si la functia de sef de birou a unui compartiment cu atributii economice, in care activati din 2008, cand spuneti ca a-ti absolvit facultatea si a-ti fost incadrata ca economist.

Sunt de parere ca, raspunsul cel mai pertinent la intrebarea dvs. il poate da, seful (a) serviciului resurse umane de la institutia la care lucrati, care tinand cont de vointa ferma a conducerii institutiei unde lucrati (pe care o intrebati doar cand ma promovati si pe mine intro salarizare superioara) si respectarea legislatiei in vigoare, cu meandrelor mai putin cunoscute celor multi si portitelor camuflate vulgului, pot rezolva cele mai incredibile problematici.

:offtopic:

In societatea noastra exista posibilitati, determinate de situatii nu tocmai limpezi, in care sa ai avantaje mari fara prea mari eforturi sau sa faci eforturi mari si sa ai avantaje care nu acopera efortul.

Vechimea în specialitatea studiilor necesare exercitării funciei publice este considerata experiena dobândită în temeiul unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu sau ca profesie liberală, demonstrată cu documente corespunzătoare de către persoana care a desfăsurat o activitate într-o funcie de specialitate corespunzătoare profesiei sau specializării sale, prin raportare la domeniul general de absolvire a studiilor potrivit nivelurilor de organizare a învăământului în România.

sau

Vechimea in specialitatea studiilor reprezinta perioada in care o persoana a desfasurat in mod efectiv o activitate profesionala in specializarea studiilor absolvite.
Lucrez in sanatate,sunt sef birou contabilitate cu delegatie din 2002,am absolvit Management financiar contabil- contabilitate si informatica de gestiune.Dupa absolvirea facultatii am primit sarcini de serviciu suplimentare.Pe fisa postului codul COR este 121124.
Potrivit Ordinului nr. 1470/28.12.2005 vechimea în specialitatea necesară încadrării pe postul de economist IA este de 5 ani ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

coduri cor noi pentru economisti 2011  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b]S-a publicat in Monitorul Oficial al Romaniei un nou cod COR pentru economisti, conform Ordinului Comuna 1832/2011 MMFPS si 856/2011 INS legate de ... (vezi toată discuția)
Functia inscrisa de angajator in cartea de munca anad123 anad123 Buna ziua! Va rog sa imi spunet si mie: - sunt economist (diploma licenta studii superioare) - si am lucrat la o societate comerciala iar in cartea de ... (vezi toată discuția)
Poti lucra la o firma privata in functia de referent? Maria.Istoc Maria.Istoc Eu am studii superioare economice si sefa mea vrea sa ma angajeze ca si referend. Mentionez ca nu am liceul economic ci facultatea.(ca ar fi vrut contabila in ... (vezi toată discuția)